20.6 C
Craiova
sâmbătă, 21 septembrie, 2019
Acasă Local Dolj S-a stins din viaţă marele dirijor Nicu Creţu

S-a stins din viaţă marele dirijor Nicu Creţu

-

Nicu Creţu a murit la 69 de ani
Nicu Creţu a murit la 69 de ani

Marele maestru dirijor Nicu Creţu s-a stins din viaţă, vineri, din cauza unei suferinţe cardiace. Acesta era dirijorul Ansamblului Folcloric „Maria Tănase“ de peste 25 de ani şi a lăsat în urmă o activitate artistică impresionantă. În timpul facultății, pe care a urmat-o la Timișoara, a făcut parte din Ansamblul Studenţesc „Doina Timişului“ şi din Ansamblul Folcloric „Timişu“. Întors acasă, la Craiova, în 1970, Nicu Creţu a preluat Ansamblul „Mugurelul“, iar din 1992 până în prezent era alături de orchestra Ansamblului Folcloric „Maria Tănase“.
Trupul său neînsuflețit va fi depus astăzi la capela bisericii Electroputere, iar duminică, 15 ianuarie, la sediul Ansamblului Folcloric „Maria Tanase“, când toți cei care doresc îi pot aduce un ultim omagiu, între orele 9.00 – 12.00. Înmormântarea va avea loc duminică, la ora 14.30, la cimitirul Hanul Doctorului. Colegii din ansamblu şi-au exprimat regretele faţă de marea pierdere. „Dumnezeu să-l odihnească în pace! Rămas bun, maestre!“, au scris aceştia pe pagina de socializare a Ansamblului Folcloric „Maria Tănase“.
Maestrul Nicu Creţu era născut pe 17 iulie 1947, la Măceşu de Sus.

Anca DUMITRAŞCU
Anca DUMITRAŞCU
Este fascinată de rapiditatea cu care circulă informaţia în mass-media şi crede că dacă lumea s-ar folosi doar de avantajele presei, barierele dintre oameni ar putea fi depăşite mai uşor.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.