15.3 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAlt copil cu rujeolă a murit la Spitalul Județean Craiova

Alt copil cu rujeolă a murit la Spitalul Județean Craiova

 

Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova
Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova

Un copil de un an și o lună a murit duminică la Spitalul Județean de Urgență Craiova. Băiatul suferea de o boală autoimună, moștenită genetic, și a fost diagnosticat și cu rujeolă. Din cauza stării grave în care se afla, copilul a fost internat mai multe zile în Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență (SJU) Craiova. „Băiețelul suferea de o boală autoimună, practic din cauza acestei afecțiuni sistemul lui imunitar nu mai funcționa. A fost adus la noi, la spital, joi, 5 ianuarie, în stare gravă. A fost diagnosticat și cu rujeolă. Nu era vaccinat.
Boala de care suferea este una genetică și de la mamă am aflat că și unchi de-ai copilului au decedat ca urmare a complicațiilor acestei afecțiuni“, a declarat dr. Bogdan Fănuță, managerul SJU Craiova.
Este al doilea deces apărut în decurs de câteva zile la SJU Craiova la un copil diagnosticat cu rujeolă. Alt băiețel de trei luni, care suferea de sindrom de malabsorbţie și fusese diagnosticat și cu rujeolă, a murit recent la SJU Craiova.
GdS a relatat despre acest caz în ediția din 7 ianuarie 2017, în articolul „Un bebeluș de trei luni cu rujeolă a murit, altul e în stare gravă la SJU Craiova“

Cazurile de rujeolă din Dolj s-au dublat

La jumătatea lunii decembrie, o fetiță din Craiova, în vârstă de un an, a murit din cauza rujeolei. În plus, în ultimele două săptămâni, cazurile de rujeolă din Dolj s-au dublat. De la 49 de cazuri, câte au fost înregistrate pe 15 decembrie, săptămâna trecută au fost raportate 110. Cadrele medicale spun că în România este epidemie de rujeolă și recomandă părinților să meargă în cabinetele medicilor de familie pentru vaccinare.
GdS a încercat să obțină un punct de vedere și de la reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) Dolj, dar până la închiderea ediției nu am primit nici un răspuns.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS