Fostul primar din Murgași, închisoare cu suspendare

Primar al comunei doljene Murgași încă din anul 1996, Constantin Nedelea a fost condamnat definitiv printr-o hotărâre a Curții de Apel Craiova
Autori


Primar al comunei doljene Murgași până în iunie, anul acesta, Constantin Nedelea a fost condamnat definitiv la opt luni de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu și fals intelectual. În același dosar au mai fost condamnați, tot cu suspendare, administratorul unei societăți comerciale și dirigintele de șantier care a asigurat dirigenţia de şantier pentru obiectivul „Traversare cursuri de apă şi alimentare cu apă în comuna Murgaşi“.

Fostul primar al comunei Murgași, Constantin Nedelea, a fost trimis în judecată în iulie 2014, alături de Dumitru Palada, administrator al SC Oltana Montaj SA, și Constantin Adam, dirigintele de șantier la investiția „Traversare cursuri de apă și alimentare cu apă în comuna Murgași“.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova au reținut că, în cursul anului 2007, Primăria Murgași a contractat lucrarea de investiţii „Traversare cursuri de apă şi alimentare cu apă în comuna Murgaşi“, execuţia fiind atribuită firmei SC Oltana Montaj SA Craiova, administrată de Dumitru Palada. Contractul, cu o valoare totală de 1.293.058 de lei, a fost semnat pe 14 septembrie 2007 și a avut ca obiect extinderea alimentării cu apă în satul Veleşti, alimentarea cu apă a satului Rupturile şi construirea unui pod în Murgaşi. Procurorii craioveni au susținut că, „în urma verificărilor efectuate, a rezultat că o parte din cantităţile de lucrări înscrise în situaţiile de plată întocmite şi confirmate nu fuseseră executate la data întocmirii acestora, dar nici ulterior, până în luna noiembrie 2010, când s-a procedat la inventarierea acestora de către o comisie numită în perioada controlului Curţii de Conturi Dolj“. Mai exact, pe teren nu au fost găsite o pompă de incendiu, două contoare de apă, un hidrofor, două ventilatoare, 50 mp pereţi tip sandwich, 33 mp învelitoare, zece metri jgheaburi din tablă, șase metri burlane din tablă, 32 metri de glafuri din tablă, 34 mp pardoseli din ciment sclivisit. S-a mai stabilit că, cu ocazia construcției podului peste pârâul Gemărtălui, constructorul a „uitat“ să monteze 293 de metri cubi de gabioane umplute cu piatră brută, iar în cazul unui drum nu a mai folosit 100 de metri cubi de balast.

În fața anchetatorilor, Palada a susținut că a stabilit cu Nedelea și Adam că lucrările neefectuate nu erau esenţiale, iar, în schimbul acestora, SC Oltana Montaj SA a executat o serie de operaţiuni conexe lucrărilor prevăzute în proiectul tehnic, dar care nu erau prevăzute în proiect și contract. A făcut însă asta fără să fi încheiat vreun act adiţional la contract.


Pedeapsă redusă la Curtea de Apel Craiova

În aprilie, anul acesta, Judecătoria Craiova i-a găsit vinovați pe cei trei inculpați și i-a condamnat. Nedelea a primit o pedeapsă de un an de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu și fals intelectual, iar Dumitru Palada și Constantin Adam au fost condamnați la câte opt luni de închisoare cu suspendare pentru complicitate la abuz în serviciu, fals intelectual și uz de fals. Instanța a constatat că prejudiciul stabilit de procurori (57.185 de lei) a fost recuperat în totalitate. În martie 2011, SC Oltana Montaj SA a predat Primăriei Murgași o parte din echipamentele lipsă, iar pentru diferență s-a convenit compensarea cu contravaloarea unor lucrări executate și facturate, însă neachitate de beneficiar.

Hotărârea Judecătoriei Craiova a fost atacată cu apel de inculpați, iar joi, pe 15 decembrie, Curtea de Apel Craiova a dat o hotărâre definitivă în acest dosar. De data aceasta, Nedelea a fost codamnat la opt luni de închisoare cu suspendare, iar ceilalți doi inculpați au rămas cu aceeași pedeapsă – opt luni de închisoare cu suspendare.Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de sâmbătă, 17 decembrie 2016

Actualitate

» Trei cetăţeni români, extrădaţi în SUA, sub acuzaţia de fraudă cibernetică.
» Un barbat a murit intr-o clinica oftalmologica, in timp ce astepta sa intre la control
» ATAC ARMAT în Afganistan: Cinci angajate ale aeroportului din Kandahar au fost ucise
» Sergiu Moroianu, sotul lui Clotilde Armand, a fost exclus din USR
» Contestatiile lui Petre Toba si Florentin Pandele la verdictele de plagiat au fost respinse. Toba ar fi copiat si in textul contestatiei – surse
» Bloc din București, în flăcări
» Atentat în Turcia: Mai mulţi morţi şi răniţi după ce un autobuz care transporta militari a explodat la Kayseri
» Accident pe autostrada Sibiu-Orăştie: Cinci răniţi, dintre care unul grav, după ce un TIR a intrat într-o maşină
» Cine sunt noii parlamentari cu probleme in justitie
» Ce politicieni cunoscuţi nu au mai prins mandate în noul legislativ

Publireportaj

» „SĂ FIM MAI BUNI DE SĂRBĂTORI“

Dolj

» Un strop de magie pentru copiii nevoiaşi din Orodel
» Cum a ajuns Ileana Măricuţoiu din nou manager la Spitalul din Dăbuleni?
» Fostul primar din Murgași, închisoare cu suspendare
» Alt bebeluş internat în stare gravă – Rujeola continuă să facă victime în Dolj

Gorj

» Eugen Ţambrea, noul şef al jandarmilor gorjeni
» Alimente şi brazi de Crăciun pentru zeci de familii sărace
» Întreruperi energie electrică de luni

Sport

» Baschet (m): SCM-U Craiova a învins Baia Mare
» Ne-a lipsit omul de gol la Chiajna
» 62 de elevi și 17 profesori doljeni, premiați la Gala Sportului Școlar
» Dănuț Stancu: Sperăm să ne revanșăm în retur
» Andreea Pîşcu şi Adrian Garcea, cei mai buni sportivi gorjeni ai anului

Sanatate

» Vlad Voiculescu: Pacienții vor putea evalua experiența în spitale
» Medicul care a dat străinătatea pe Spitalul din Calafat

Magazin

» Bancul zilei
» La Belle, vasul care a fost descoperit după 300 de ani de la naufragiu
» Horoscopul săptămânii viitoare

Top