14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPrins băut la volan, a rupt hainele de pe un polițist din Dăbuleni

Prins băut la volan, a rupt hainele de pe un polițist din Dăbuleni

Aparatul etilotest a arătat că șoferul s-a urcat băut la volan, având o alcoolemie de 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat
Aparatul etilotest a arătat că șoferul s-a urcat băut la volan, având o alcoolemie de 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova au cerut și obținut, luni, arestarea preventivă a unui bărbat de 48 de ani din Dăbuleni, acuzat că a lovit un polițist care l-a depistat băut în trafic. Scandalul a avut loc la Spitalul din Dăbuleni, iar pe lângă mai multe leziuni, polițistul s-a ales și cu ochelarii sparți, și cu uniforma ruptă.
Anchetatorii au stabilit că, duminică seară, în jurul orei 18.00, în timp ce se afla la volanul unui Mercedes înmatriculat în Bulgaria, Vasile Zdurcea a fost tras pe dreapta de un echipaj din cadrul Poliției Dăbuleni. După ce i-au fost cerute documentele, șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o alcoolemie de 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Oamenii legii au hotărât să-l ducă pe șofer la spitalul din oraș pentru prelevarea de probe biologice, însă, după cum au reținut procurorii craioveni, șoferul a făcut un adevărat circ la unitatea medicală și a bătut un polițist. „În incinta Spitalului din Dăbuleni, inculpatul a refuzat prelevarea de mostre biologice, a înjurat-o și agresat-o fizic pe persoana vătămată. A lovit-o cu cotul în zona toracică și cu pumnul în zona feței, adresându-i totodată amenințări cu acte de violență. Urmare a agresiunilor fizice exercitate asupra sa, persoanei vătămate i-au fost distruși ochelarii de vedere și a suferit leziuni care au necesitat pentru vindecare două – trei zile de îngrijiri medicale, conform certificatului medico-legal atașat la dosarul cauzei. De asemenea, inculpatul a adus în stare de degradare uniforma purtată de persoana vătămată în exercitarea atribuțiilor de serviciu“, au reținut procurorii craioveni.
Zdurcea a fost reținut duminică seară, după ce a fost audiat, iar în cursul zilei de luni a fost dus la Judecătoria Craiova cu propunere de arestare preventivă pentru comiterea infracțiunilor de ultraj și refuzul recoltării de probe biologice.
Instanța a admis propunerea anchetatorilor și a emis un mandat de arestare pe o perioadă de 30 de zile pe numele inculpatului, care a fost încarcerat în arestul IPJ Dolj.
Hotărârea instanței poate fi contestată de inculpat la Tribunalul Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS