14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDan Podeanu, premiat cu Diplomă de Excelență

Dan Podeanu, premiat cu Diplomă de Excelență

Lavinia Craioveanu, inspectorul general,  alături de Dan Podeanu (Foto: Carmen Rusan)
Lavinia Craioveanu, inspectorul general,
alături de Dan Podeanu (Foto: Carmen Rusan)

Profesorul de educație fizică și sport Dan Podeanu, care își desfășoară activitatea la Liceul cu Program Sportiv „Petrache Trișcu“ din Craiova, a pregătit multe generații de elevi să facă performanță în sport. Cea mai recentă reușită a înregistrat-o anul acesta la Jocurile Olimpice de la Rio, unde echipa feminină de spadă a României a obținut medalia de aur. Performanța sa a fost premiată ieri la Inspectoratul Școlar Județean Dolj în cadrul ședinței cu directorii de școli.
„Este o zi specială pentru că avem alături de noi unul dintre cei mai buni profesori pe care învățământul doljean îi are. Domnul profesor Podeanu este cel care anul acesta a adus Craiovei și României medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Rio“, au fost primele cuvinte ale inspectorului școlar general Lavinia Craioveanu, în deschiderea ședinței cu managerii de școli. În acest cadru, profesorul care a descoperit elevii care au reușit să facă performanță în scrimă, de-a lungul timpului pe plan internațional, a fost aplaudat în picioare de colegi și premiat pentru întreaga activitate cu Diploma de Excelență din partea Inspectoratului Școlar Județean. La festivitate au fost prezenți și reprezentanți ai firmei Casa Noastră, care i-au oferit un premiu în valoare de 2.000 de lei. Momentul a fost emoționant pentru dascăl, care a descris în câteva cuvinte parcursul său educațional, dar și cum și-a început cariera.
„Mă simt extrem de emoționat, la fel ca înainte de marile competiții. Mă bucur că sunt oltean, mă bucur că întreaga mea activitate este legată de Craiova. Am absolvit clasele I-VIII la Colegiul Național «Frații Buzești», am urmat liceul la Colegiul Național «Carol I». Activitatea didactică am început-o la Caraula ca și profesor de educație fizică și sport, apoi am ajuns la Școala nr. 13, unde am lucrat până când am intrat în sistemul de performanță. De Craiova mă leagă totul“, a spus Dan Podeanu, cetățean de onoare al Craiovei.
Având-o alături pe Loredana Dinu, una dintre cele patru campioane olimpice, profesorul Dan Podeanu a explicat cum a ajuns echipa antrenată de el să facă performanță. „Din cele patru sportive care au obținut anul acesta medalie de aur, două au fost absolvente ale Liceului cu Program Sportiv. Este vorba de Loredana Dinu și de Ana Maria Brânză. Această echipă minunată a ajuns un paradox al sportului românesc și internațional. În 2007 au câștigat locul I la campionatele europene de seniori. Echipa școlii formată atunci din Măceșanu Iuliana, Anca Măroiu, Dinu Loredana și Brânză Ana Maria a reușit să învingă echipele altor naționalități cu tradiție în acest sport. Ele sunt dovada că se poate face performanță indiferent de condiții“, a spus dascălul. De altfel, Dan Podeanu a ținut să precizeze că profesorii din Craiova au reușit să se facă remarcați în mai multe domenii, menționând și premiile de la olimpiadele școlare pe discipline științifice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS