16.7 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDe pe 12 septembrie: Selecţie de elevi şi profesori pentru Centrul de Excelenţă Dolj

De pe 12 septembrie: Selecţie de elevi şi profesori pentru Centrul de Excelenţă Dolj

Cei mai buni elevi doljeni care doresc să studieze suplimentar, să se pregătească pentru concursurile şi olimpiadele şcolare cu dascăli recunoscuţi pentru rezultatele de excepţie, sunt aşteptaţi la Centrul Judeţean de Excelenţă. În perioada 12-30 septembrie se va desfăşura selecţia elevilor care vor studia la Centrul Judeţean de Excelenţă Dolj pentru disciplinele matematică – clasele IV-XII, fizică – clasele VII-XII, chimie – clasele VIII-XII, biologie – clasele VII-XII, informatică – clasele VI-VIII, X-XII. „Ca şi noutate, în acest an elevii interesaţi să studieze suplimentar la Centrul de Excelenţă se pot înscrie atât la secretariatul unităţii de învăţământ, dar şi online, la adresa www.cjexdolj.ro/inscriere-2016. Pe 26 septembrie, tabelele cu solicitările elevilor vor fi transmise, pentru fiecare specialitate, la ISJ Dolj, la inspectorul de specialitate. În perioada 27-29 septembrie, pe site-urile www.isidoli.ro şi pe www.cjexdolj.ro va fi publicată lista unităţilor de învăţământ unde se va desfăşura concursul de selecţie pentru elevi. Pe 30 septembrie va fi afişată lista cu repartizările elevilor în sălile de concurs, iar pe 1 octombrie va avea loc concursul de selecţie, ce se va desfăşura între orele 9.00-12.30“, a declarat prof. dr. Luminiţa Popescu, directorul Centrului Județean pentru Excelență Dolj. Pe 3 octombrie vor fi anunţate rezultatele concursului, pe data de 4 cei nemulţumiţi au posibilitatea să depună contestaţie, iar pe 6 octombrie vor fi anunţate rezultatele finale. Pe 7 octombrie va fi afişat programul de desfăşurare a cursurilor, care vor începe pe 8 octombrie.

Pe 5 noiembrie va avea loc concursul de selecţie pentru elevii de clasa a V-a, a VII-a, a VII-a şi a IX-a

Perioada 17-31 octombrie este rezervată elevilor doljeni care vor să se pregătească la Centrul de excelenţă la fizică – clasa a VI-a, chimie – clasa a VII-a, informatică – clasa a V-a şi clasa a IX-a. Pe 2 noiembrie, tabelele cu solicitările elevilor vor fi transmise, pentru fiecare specialitate, la ISJ Dolj, iar în perioada 1-3 noiembrie se va publica pe site-urile www.isidoli.ro şi pe www.cjexdolj.ro lista unităţilor de învăţământ în care se desfăşoară concursul de selecţie pentru elevi. Pe 4 noiembrie va fi afişată lista repartizării elevilor în săli, iar pe 5 noiembrie va avea loc concursul de selecţie, între orele 9.00-12.30. Pe 7 noiembrie vor fi afişate rezultatele, pe 8 noiembrie elevii nemulţumiţi de rezultat pot depune contestaţie. Pe 10 noiembrie vor fi afişate rezultatele finale. În aceeaşi zi se va anunţa componenţa grupelor, pe 11 noiembrie va fi afişat programul de desfăşurare a cursurilor, care vor începe pe 12.
Elevii calificaţi la faza naţională a olimpiadelor sunt selectaţi în grupele de excelenţă fără a mai susţine testarea, la disciplina la care au fost calificaţi. În limita unui număr de maximum cinci elevi pe grupă, Comisia Judeţeană de selecţie poate aproba selectarea în grupele de excelenţă şi a elevilor care au obţinut premiile I, II, III sau menţiune la faza judeţeană a olimpiadelor în anul şcolar 2015-2016, la disciplina respectivă. Aceşti elevi trebuie să depună o cerere la secretariatul unităţii de învăţământ, însoţită de o copie a diplomei primită până la data de 26.09.2016 sau vor folosi formularul de înregistrare online disponibil la adresa www.cjexdolj.ro/inscriere-2016. În funcţie de rezultatele concursului (număr participanţi, număr de elevi cu punctajul de minimum 50% din punctajul maxim, număr minim de opt elevi calificaţi), reprezentanţii ISJ Dolj pot decide reconfigurarea grupelor pe discipline de învăţământ.
În funcție de disciplina aleasă, elevii selectați la Centrul Județean pentru Excelență vor beneficia de două sau șase ore de pregătire. Cursurile se vor derula doar sâmbăta, de aceea un elev nu poate opta decât pentru o singură disciplină.

Profesorii interesaţi să predea la Centrul de Excelenţă trebuie să depună cerere până pe 20 septembrie

Înființat în anul școlar 2014-2015, Centrul Județean pentru Excelență Dolj oferă pregătire elevilor care vor să facă performanță la matematică, fizică, chimie, informatică și biologie. Profesorii care se ocupă de elevi sunt selectați anual, iar candidaturile pentru anul şcolar 2016-2017 se depun până pe 20 septembrie.
Selectarea profesorilor se va face în perioada 21-23 septembrie 2016. Lista profesorilor selectaţi va fi afişată pe 23 septembrie. Profesorii trebuie să depună la ISJ Dolj un CV și documente justificative privind performanța, fiind luate în calcul atât diplomele de la concursuri, cât și activitatea științifică de specialitate.
Un cadru poate participa dacă nu are rezultate la concursuri, dar are articole publicate, probleme propuse în reviste științifice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS