22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljS-a lăsat asfaltul pe strada Amaradia

S-a lăsat asfaltul pe strada Amaradia

O porțiune de asfalt de pe strada Amaradia din Craiova s-a lăsat brusc ieri, iar angajații Companiei de Apă Oltenia (CAO) au fost chemați pentru a depista cauza, având în vedere și precipitațiile de miercuri seară. „S-a lăsat asfaltul și intervenim să vedem din ce cauză. Nu știm încă dacă este de la ploaie sau din alt motiv. Dar cred că este aceeași situație cum a fost și pe strada Brâncuși, luna trecută“, au spus muncitorii. După ce au spart asfaltul și au verificat zona și-au dat seama că nu este treaba companiei. „Nu era o problemă legată de canalizare, acolo erau cabluri de telefonie. Deci nu era problema noastră, ci a companiei de telefonie, a celor de la Romtelecom. I-am și anunțat să vină să rezolve problema. Tot ei trebuie să refacă și carosabilul“, au precizat reprezentanții CAO.
O situație similară cu cea de pe strada Amaradia s-a petrecut luna trecută și pe strada Constantin Brâncuși. Deși atunci nu plouase, asfaltul s-a lăsat brusc, chiar în dreptul hotelului Lido, creându-se în carosabil o groapă de mari dimensiuni. Și atunci a fost solicitată pentru intervenție Compania de Apă, însă aceasta și-a declinat ulterior competența. „La verificările realizate de companie pe rețeaua de apă și canalizare nu a fost constatată vreo defecțiune. A fost realizată refacerea provizorie a carosabilului, care a constat în umplerea cavității respective cu nisip până la limita carosabilului, pentru a fi reluată circulația rutieră. Aducerea asfaltului la starea inițială se va efectua prin grija Primăriei Craiova“, era răspunsul oferit atunci de CAO. Reprezentanții primăriei nu au putut fi contactați atunci pentru a oferi un punct de vedere, dar groapa de pe Brâncuși a fost astupată rapid, la fel de repede turnându-se apoi și un strat de asfalt peste zona afectată.
Nu este prima dată când asfaltul de pe străzile Craiovei se lasă sau se surpă, mai ales în urma unor precipitații abundente. S-a întâmplat în această vară pe strada Calea București, când pe una dintre bretelele pasajului suprateran s-a format o groapă, pe strada Tecuci, unde, de asemenea, asfaltul s-a surpat, în timp ce pe o porțiune de pe strada George Bibescu asfaltul s-a făcut bucăți după o ploaie. O groapă de mari dimensiuni a mai apărut vara aceasta și pe strada Brestei, la intersecția cu Bibescu, însă ea a fost astupată de angajații CAO. Și asfaltul de la intersecția străzilor Matei Basarab și Madona Dudu s-a lăsat la un moment dat, problema fiind remediată după circa două săptămâni tot de Compania de Apă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS