19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljMedic chirurg de la Spitalul din Filiași, arestat pentru luare de mită

Medic chirurg de la Spitalul din Filiași, arestat pentru luare de mită

Foto: spitalulfiliasi.ro
Foto: spitalulfiliasi.ro

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au cerut și obținut, sâmbătă, arestarea pe o perioadă de 30 de zile a dr. Viorel Cerbulescu, medic chirurg la Spitalul Filișanilor din orașul Filiași. Acesta este acuzat că a primit 100 de euro mită pentru a opera un pacient care nu era asigurat medical, după care, la cererea aparținătorilor pacientului, a înapoiat banii. Mai exact, un bărbat a depus un denunț la Direcția Generală Anticorupție – Serviciul Județean Dolj, în care a explicat că i-a dat lui Viorel Cerbulescu, medic primar chirurgie generală în cadrul Spitalului Filiași, suma de 100 de euro pentru a-l opera pe fiul său. Pentru că nu a fost mulțumit de „serviciile prestate“ după efectuarea intervenției, bărbatul a hotărât să-l denunțe pe medic.
„Denunțătorul a sesizat că pe 27.07.2016, medicul a primit cei 100 de euro pentru a urgenta efectuarea intervenției chirurgicale asupra fiului său și, fiind nemulțumit de serviciile prestate, a solicitat restituirea sumei de bani. Astăzi (vineri – n.r.), ca urmare a întâlnirii dintre denunțător și medic, acesta a restituit suma de bani primită anterior cu titlu de mită. În baza probatoriului administrat, s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale împotriva medicului C.V., sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită“, a comunicat Direcția Generală Anticorupție.
După denunțul bărbatului, cercetările au fost preluate de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, care a emis un mandat de aducere pe numele medicului Cerbulescu. Ulterior, vineri seară, după audieri, anchetatorii au emis pe numele medicului chirurg o ordonață de reținere pe o perioadă de 24 de ore, iar în cursul zilei de sâmbătă, dr. Viorel Cerbulescu a fost dus la Tribunalul Dolj cu propunere de arestare preventivă. Instanța a admis solicitarea anchetatorilor și a dispus arestarea preventivă a medicului. „Admite propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj. Dispune arestarea preventivă a inculpatului Cerbulescu Viorel pe o perioadă de 30 de zile, începând cu 6.08.2016, până pe 4.09.2016, inclusiv“, se arată în decizia Tribunalului Dolj. Hotărârea instanței nu este definitivă și poate fi contestată la Curtea de Apel Craiova.
Întrebat despre această situație, managerul Spitalului Filiași a precizat pentru GdS că știe doar că medicul Cerbulescu a fost reținut în baza unui denunț. „Știu că a fost formulată o plângere față de medicul respectiv, care a fost reținut vineri după-amiază, după terminarea programului. La cererea polițiștilor, am predat documentele medicale ale pacientului în cauză“, a precizat Ioana Dumitru, managerul Spitalului Filișanilor din Filiași.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS