14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljFacultatea de Educație Fizică, chiriașă temporar pe terenul de sport

Facultatea de Educație Fizică, chiriașă temporar pe terenul de sport

Facultatea de Educație Fizică din Craiova a devenit chiriașă pe stadionul din campus, în urma unui contract semnat de Universitate și noul proprietar, pentru o perioadă de un an
Facultatea de Educație Fizică din Craiova a devenit chiriașă pe stadionul din campus, în urma unui contract semnat de Universitate și noul proprietar, pentru o perioadă de un an

Facultatea de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității din Craiova va avea dreptul să folosească în continuare sta­­dionul care făcea parte din campus pentru a asigura eva­­luarea aptitudinilor sportive ale studenților, dar și ale candidaților la admiterea pentru studiile de licență.
Suprafața de aproape 8.000 de metri pătrați, care a intrat în posesia unei persoane fizice, în urma unei hotărâri judecătorești dată în urmă cu aproximativ doi ani, a fost de curând închiriată de conducerea Universității din Craiova. Contractul semnat este însă numai pentru o perioadă de un an, fiind valabil până în luna mai anul viitor. În schimb, Universitatea plătește o chirie de 2.000 de lei pe lună.
Rectorul Universității din Craiova, prof. univ. dr. Cezar Spînu, a declarat pentru GdS că în acest timp se vor căuta soluții pentru a rezolva problema terenului de sport. „Una dintre soluții ar fi să cumpărăm acest teren, dar nu cu fonduri ale Universității, ci pe fonduri europene. Există un program de finanțare care ne dă posibilitatea nu numai să amenajăm spații pentru activități sportive, ci să și achiziționăm terenuri. Ce pot să vă spun este că se lucrează la un astfel de proiect“, a precizat rectorul.
Totodată, Universitatea din Craiova are scris un proiect încă din 2009 pentru două cămine și un teren de sport în campusul Facultății de Educație Fizică și Sport, care așteaptă finanțare.
Noul stadion care este proiectat în spatele căminului 12 este de dimensiuni mai mici.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS