14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDelta ACM, amendată și pentru lucrările de pe strada Potelu

Delta ACM, amendată și pentru lucrările de pe strada Potelu

Oamenii legii spun că muncitorii SC Delta ACM nu au semnalizat lucrările de decopertare  a asfaltului de pe strada Potelu din municipiul Craiova (FOTO: Bogdan Grosu)
Oamenii legii spun că muncitorii SC Delta ACM nu au semnalizat lucrările de decopertare
a asfaltului de pe strada Potelu din municipiul Craiova (FOTO: Bogdan Grosu)

Polițiștii Biroului Rutier Craiova au sancționat două firme care lucrează pe străzile din municipiu, în urma unei acțiuni de control făcută în cursul acestei săptămâni. Printre neregulile constatate de oamenii legii se numără nesemnalizarea lucrărilor sau instituirea de restricții de circulație fără avizul Poliției Rutiere.
Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție al Județului Dolj, în urma acțiunii s-a verificat starea străzilor din municipiu, dar și dacă firmele care execută lucrări respectă condiţiile impuse în avizele emise de Poliţia Rutieră. Oamenii legii spun că, pentru neregulile constatate, au fost date opt amenzi în valoare totală de 9.000 de lei.
„În cadrul acțiunii au fost efectuate verificări și controale la 14 lucrări, fiind aplicate opt sancţiuni pe linie de sistematizare, dintre care două pentru instituire restricții circulație fără avizul poliției, una pentru nerespectarea termenului şi condițiilor din aviz, patru pentru lucrări nesemnalizate corespunzător, iar altă amendă a fost aplicată pentru lipsă echipament protecție“, au precizat polițiștii doljeni.
Printre firmele amendate se numără SC Delta ACM SRL, care, după cum spun oamenii legii, a instituit restricții de circulație pe strada Potelu din municipiul Craiova fără a avea acordul Biroului Rutier. În plus, muncitorii Delta ACM nu au semnalizat corespunzător lucrările de decopertare a asfaltului pe care le fac pe strada Potelu. SC Delta ACM a fost amendată cu 2.625 de lei pentru neregulile constatate.
De asemenea, pe strada Prelungirea Teilor, unde lucrează Hidroconstrucția SA, polițiștii de la Rutieră au constatat că lucrările nu erau semnalizate, iar muncitorii nu purtau echipamentul de protecție. Amenda a fost aceeași, de 2.625 de lei. Restul sancțiunilor au fost aplicate firmelor care execută lucrări de asfaltare sau de întreținere a șoselelor din județul Dolj.
Aceasta este a doua acțiune a oamenilor legii de verificare a firmelor care lucrează pe drumurile din municipiu și din județul Dolj.
În aprilie, ofițerii Biroului Rutier Craiova au sancționat cu suma totală de 10.815 lei firma care asfaltează bulevardul Carol I și strada Împăratul Traian. Este vorba de SC Delta ACM, care, după cum au stabilit polițiștii, pe bulevardul Carol I „nu a respectat semnalizarea rutieră temporară avizată pentru lucrările efectuate, punând în pericol siguranța participanților la trafic“. Aceeași firmă a fost amendată și pentru că nu a respectat semnalizarea rutieră temporară avizată pentru lucrările efectuate pe strada Împăratul Traian din Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS