19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPoftiți la Water Park prin gropi, bălți și gunoaie!

Poftiți la Water Park prin gropi, bălți și gunoaie!

Conform declarațiilor optimiste ale constructorilor, Water Park-ul din Craiova va fi gata într-o lună. Problema este însă cum vor ajunge clienții aici. Accesul auto către acest complex de agrement acvatic se poate face pe strada Coșuna, care în prezent este plină de gropi, bălți și noroaie. Și nici dacă reușești să străbați cu bine această arteră nu ai scăpat de chin. Aleile din Parcul Tineretului care duc către Water Park sunt și ele pline de gropi, iar de loc de parcare nu poate fi vorba. Zona unde ar trebui să fie amenajată parcarea arată acum ca o groapă de gunoi.

Lucrările la „Complexul de agrement acvatic“ din Parcul „Tineretului“, cunoscut craiovenilor sub denumirea de Water Park, par să fi intrat, în sfârșit, pe ultima sută de metri. Proiectul de 80 de milioane de lei, din care 41 de milioane de lei sunt din bugetul local (bani împrumutați de municipiul Craiova de la o bancă austriacă), a fost atribuit de primărie în februarie 2013 unei asocieri de firme formată din Delta ACM (lider al asocierii), Polystart și UTI Grup, și a avut până acum, la nivel declarativ, mai multe termene de finalizare: de la varianta lansată de primar în fața jurnaliștilor la o vizită pe șantier și acceptată vrând-nevrând de constructori – vara anului 2014, la cea prevăzută în contract – octombrie 2015, apoi la cea lansată iar de primărie – decembrie 2015 și acum la cea oferită ieri de constructori – mai 2016.
Ieri, pe șantierul de la Water Park se lucra atât la finisajele exterioare, cât și la clădirile unde sunt toboganele și bazinele interioare care vor funcționa pe timp de iarnă. Potrivit constructorilor, lucrările ar fi aproape gata, cu mici finisaje pe la clădiri, zona de acces, bazine (al doilea strat de vopsea) și tobogane. „Cu lucrările executate suntem undeva la 98%, vorbim de ceea ce este în teren, nu și de ce s-a decontat. Adică suntem aproape de finalizare. Ar mai fi unele finisaje la clădirea administrativă, la casa de bilete, și de montat turnicheții la intrarea principală în Water Park. Această cale de acces va fi finalizată, probabil, în două săptămâni. Obiectivul mai are două căi de acces secundare, dar acestea sunt doar pentru mentenanță. În rest, bazinele mai au nevoie de al doilea strat de vopsea, acum se lăcuiește betonul amprentat de la exterior, care și el este finalizat. Tot la exterior mai trebuie ridicate conductele și cuplate la jgheaburile toboganelor, la zona de lansare, în timp ce la interior structura de metal este ridicată și începem să montăm toboganele care vor fi folosite iarna. Bazinele sunt ok, am plimbat apa dintr-unul într-altul, nu au fisuri, nu curg, acum aplicăm, după cum am mai spus, ultimul strat de vopsea. La interior s-a montat și gresia, faianța, se lucrează la obiectele sanitare, se zugrăvește, se fac probe la instalațiile electrice, la instalațiile sanitare. Noi tragem tare pentru ca la sfârșitul lunii să fim aproape gata, adică să mai rămână doar niște probe de făcut, curățenie și alte mici retușuri“, a precizat, pentru GdS, reprezentantul constructorilor.

Ce facem cu aleile, parcarea și strada de acces?

Dacă ar fi să ne luăm după spusele constructorilor, de luna viitoare, craiovenii s-ar putea bucura, în sfârșit, de Complexul de agrement acvatic din Parcul „Tineretului“. Problema este însă alta. Cum vor ajunge clienții aici fără să-și distrugă mașinile și dacă vor trece, până la urmă, de capcanele din carosabil, unde vor parca? Strada Coșuna, cea pe care se va face accesul auto către Water Park, arată ca după bombardament, cu gropi la tot pasul, bălți și noroi. Iar locul unde ar trebui să fie parcarea complexului de agrement este plin de moloz, nisip, resturi de materiale de construcții și gunoaie. Și nici aleile din parc, care leagă strada Coșuna de Water Park, nu arată prea bine.
Reprezentantul constructorului susține că partea cu refacerea aleilor și amenajarea parcării cade în seama sa, dar reabilitarea străzii Coșuna ține de Primăria Craiova: „După ce terminăm cu șantierul, trebuie să aducem la starea inițială aleile care pleacă de la porțile parcului până la intrarea principală la Water Park. Calea de acces și parcarea ține de noi, dar de la poartă încolo, adică strada Coșuna, este treaba primăriei“.
De partea cealaltă, pri­­mă­ria spune că strada Coșuna face parte din planurile sale și că va fi reabilitată cel mai probabil luna viitoare. „Strada Coșuna o avem planificată, este o arteră care se va reabilita pe investiții, fiind licitată la pachet cu Aleea IV Șimnic și strada Bucovăț. Imediat ce se va termina cu strada Bucovăț, și din câte am înțeles în această lună se va face recepția, se va intra pe străzile Parângului, Coșuna și Crinului“, a explicat, pentru GdS, viceprimarul Craiovei, Mihail Genoiu.

Atracțiile Water Park-ului

Principalele atracții ale Water Parkului ar fi, în opinia constructorului, cele două turnuri cu două, respectiv cinci tobogane, bazinul olimpic și bazinul cu valuri, care măsoară 1.250 de metri pătrați. „Mai avem și un lazy river, unde stai pe colac și te plimbă apa, faci un tur al obiectivului, dar și două zone pentru copii, în funcție de vârstă. Una cu o corabie de pirați, temă specifică pentru copiii mai mari, și alta cu o piscină tematică pentru cei mici, unde apa o să curgă într-o caracatiță, prin niște delfini. Corabia pentru pirați și delfinii sunt pe drum, au plecat deja din Polonia, și se vor monta repede, pentru că nu sunt de dimensiuni mari“, a menționat reprezentantul constructorilor. „Și zona cu terenurile de sport este aproape finalizată, sper ca nisipul să fie întins până la sfârșitul săptămânii. Mai sunt niște porțiuni cu gazon care nu a răsărit și va trebui să-l plantăm din nou, după ce o să îmbunătățim solul, și cam asta ar fi tot. Eu zic că de luna viitoare Water Park-ul din Craiova va deveni funcțional“, a adăugat reprezentantul constructorului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS