20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljA furat Loganul, armele și muniția vânătorilor

A furat Loganul, armele și muniția vânătorilor

Un tânăr de 22 de ani din comuna doljeană Negoi este cercetat pentru comiterea a patru infracțiuni după ce, marți seară, a furat mașina unor vânători și le-a vândut armele și muniția. În plus, tânărul era băut bine și nu avea permis de conducere.
Polițiștii doljeni spun că, marți seară, la ora 21.45, au fost anunțați prin 112 că o persoană necunoscută a furat o Dacie Logan din localitatea Negoi.
După primele cercetări, oamenii legii au stabilit că mașina este a lui Dumitru Matei, de 46 de ani, din Catane, care tocmai ce se întorsese de la vânătoare. Nu era singur, ci însoțit de alți doi vânători, Dorin Butoi, de 45 de ani, tot din Catane, și altul din Negoi. Matei și Butoi au intrat pentru câteva minute în casa amicului din Negoi și au lăsat mașina pornită, în fața gospodăriei acestuia. Când au ieșit, mașina dispăruse cu tot cu două arme de vânătoare și zece cartușe.
Polițiștii trimiși la adresa indicată și-au anunțat colegii din comunele învecinate, iar în jurul orei 2.00, oamenii legii din Băilești au văzut în trafic autoturismul furat. La volanul mașinii era Dragoș Dragomir, de 22 de ani, din Negoi, care nu are permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule. De asemenea, tânărul a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o alcoolemie de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Polițiștii nu au găsit armele și muniția în mașină, pentru că Dragomir reușise să le vândă cu 1.000 de lei unui bărbat din Ghidici. „Polițiștii au stabilit faptul că tânărul, care se afla sub influența băuturilor alcoolice și, în ciuda faptului că nu avea permis de conducere, a sustras autoturismul din localitatea Negoi, iar armele descoperite în interiorul vehiculului le-a vândut unui doljean din localitatea Ghidici“, au precizat reprezentanții IPJ Dolj.
Mai departe, polițiștii au cerut și obținut o autorizație de percheziție, iar ieri-dimineață s-au dus acasă la Marian Mirea, de 37 de ani, din Ghidici, unde au descoperit cele două arme de foc și cele zece cartușe. După ce l-au audiat, oamenii legii au întocmit pe numele tânărului de 22 de ani un dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de furt calificat, conducere sub influența băuturilor alcoolice, conducere fără permis şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. De asemenea, bărbatul care a cumpărat armele este cercetat pentru deținere ilegală de arme și muniții. Polițiștii mai spun că, în schimb, cei doi vânători își vor pierde dreptul de a deține arme de vânătoare. „Polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Exploziv și Substanțe Periculoase vor lua măsura anulării dreptului de deținere, port și folosire a armelor de vânătoare pentru cei doi vânători, întrucât aceștia au manifestat neglijență în păstrarea armelor și munițiilor“, au explicat polițiștii doljeni.

Sfaturile polițiștilor

Oamenii legii le recomandă șoferilor să nu lase cheile în contactul mașinii chiar dacă lipsesc câteva minute. Asta pentru că furtul unui autoturism cu cheile lăsate în contact durează doar câteva secunde.
De asemenea, șoferii sunt sfătuiți să nu lase cheile în contact nici măcar când o parchează în curte sau garaj ori când coboară pentru deschiderea porţilor.
Oamenii legii mai spun că șoferii trebuie să anunțe imediat poliţia dacă au fost furate plăcuţele cu numărul de înmatriculare al mașinii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS