14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljUn tânăr are nevoie de sprijinul dumneavoastră

Un tânăr are nevoie de sprijinul dumneavoastră

Alin Vîrtosu, alături de cei doi copilaşi, David şi Luca (Foto: Lucian Anghel)
Alin Vîrtosu, alături de cei doi copilaşi, David şi Luca (Foto: Lucian Anghel)

În urma unui accident rutier, a rămas paralizat de la mijloc în jos. Alin Vîrtosu este un luptător, o persoană extrem de optimistă în ciuda tuturor problemelor pe care i le-a dat viaţa, credincios, tată a doi copii minunaţi. Imobilizat în cărucior, Alin are nevoie de un dispozitiv de verticalizare la domiciliu, al cărui cost este de aproximativ 10.000 de euro, de un cărucior performant, de diverse dispozitive de recuperare, precum şi de cât mai multe şedințe de kinetoterapie, electroterapie şi fizioterapie.

Data de 10 aprilie 2014 familia Vîrtosu nu o va uita niciodată. Este ziua în care viaţa lor a luat o întorsătură radicală. Au fost la un pas de moarte, atât ei, cât şi copilaşul lor cel mare. Au supravieţuit printr-un miracol, Mihaela Vîrtosu a suferit două intervenţii chirurgicale, însă a avut şansa să se recupereze, băieţelul a scăpat ca prin minune fără leziuni, Alin, însă, nu şi-a mai simţit picioarele din acel moment.

„Tati, să nu mori!“

Povestea familiei Vîrtosu este o lecţie pentru mulţi dintre noi. În numai o clipă, a fost la un pas să piardă tot. Au înţeles atunci mai mult ca niciodată cât contează să fie uniţi, au învățat să aprecieze mai mult decât orice pe lume sănătatea, să se bucure de fiecare minut petrecut alături de copilaşii lor.
Alin şi Mihaela au lucrat pentru o perioadă în Bucureşti. În primăvara lui 2014, au decis să-şi schimbe serviciul, doreau să se ocupe mai mult de copii. „Eram foarte fericită şi liniştită, aveam o stare de bine şi împlinire sufletească. Aveam un soţ minunat, puternic, care m-a sprijinit şi era alături de mine necondiţionat, doi copii frumoşi şi sănătoşi, un acoperiş deasupra capului, chiar dacă era cu credit ipotecar, o viaţă cu probleme banale peste care treceam împreună, la bine şi la rău, aşa cum ne jurasem în 2007“, a povestit Mihaela Vîrtosu. Începuseră noul serviciu doar de câteva zile, iar Mihaela a decis să îşi o zi liberă pentru a-şi însoţi soţul la Bucureşti. O priveau ca pe o zi de relaxare în familie, îl luaseră cu ei şi pe David, copilul cel mare. Alin povesteşte că a fost extrem de agitat în acea dimineaţă, avea o presimţire ciudată… „Pornisem la drum doar de câţiva kilometri, mergeam încet şi discutam, era drumul pe care-l făcusem de sute de ori. Undeva, în Pieleşti, în una din curbe, într-o fracţiune de secundă, maşina a derapat brusc şi violent spre stânga… Eu am ţipat, venea o dubă albă din faţă. Alin a tras dreapta de volan şi am simţit cum efectiv decolăm. Am sărit cu maşina pe lângă un parapet… Vedeam în jos apa… Simţeam loviturile şi rostogolirile, nu îmi doream decât ca maşina să se oprească. Am răsuflat uşurată pentru moment, David era în regulă, plângea şi spunea: «Tati, să nu mori!»“, a povestit Mihaela Vîrtosu.

„A fost o perioadă grea, parcă aveam corpul într-un bloc de beton“

Câțiva oameni au sărit în ajutorul lor. Mihaela i-a rugat atunci să îi ia copilul de acolo, să îl liniştească, îi era teamă deoarece micuţul este cardiac. Alin era plin de sânge şi striga că nu se poate mişca. „Aud şi azi cuvintele copilului meu în urechi. El mi-a dat putere să lupt… A fost crunt să realizez că nu îmi mai simt picioarele. A fost o minune, David a avut doar un cucui. Soţia mea a fost mai grav, a avut o leziune la coloană. A avut nevoie de două intervenţii chirurgicale. Am fost duşi la spital, eu transportat de urgenţă cu elicopterul la Bucureşti“, a povestit Alin. Dacă în Craiova i se spusese că are doar o leziune uşoară la măduvă, la Bucureşti a primit vestea că leziunea de la măduvă era completă. A aflat atunci că viitorul lui este într-un scaun cu rotile. „Prima operaţie a fost efectuată la 18 zile de la accident. A fost o perioadă grea, nu simţeam nimic, parcă aveam corpul într-un bloc de beton! A urmat apoi a doua operaţie, şedinţe de recuperare alături de un kinetoterapeut. Încet, au început să se vadă progresele. Reuşeam să îmi ridic picioarele cu ajutorul mâinilor, să stau în şezut, să mă mişc până la jumătate…“, a adăugat Alin Vîrtosu.

Alin are nevoie de intervenţie chirurgicală, dar şi de dispozitive speciale

Soţia a renunţat la locul de muncă, deoarece Alin avea nevoie în permanenţă de sprijinul ei. Au reuşit să găsească înţelegere la un constructor craiovean, care a acceptat ca în schimbul apartamentului să le ofere o casă. Dacă nu reuşeau să facă acest schimb, lui Alin îi era imposibil să meargă la recuperare, îi era imposibil soţiei să îl coboare zilnic pe braţe cele două etaje… Au mutat creditul ipotecar, urmând să îi dea constructorului o diferenţă… Dacă până în momentul accidentului, ambii lucrau în domeniul bancar, având venituri bune, după aceea au ajuns să trăiască din pensia lui Alin şi indemnizaţia de însoţitor a soţiei. „Alin are nevoie urgent de o intervenţie la şoldul drept din cauza unei fracturi neobservate după accident şi a escarelor cauzate de faptul că nu se ridică în picioare. Pentru a face această operaţie, avem nevoie în primul rând de un dispozitiv de verticalizare la domiciliu, al cărui cost este de aproximativ 10.000 de euro. Am trimis deja cereri de oferte la mai multe firme, iar preţul este cam acelaşi… Pentru a fi cât mai independent, medicii i-au recomandat şi un cărucior performant, diverse dispozitive de recuperare, precum şi cât mai multe şedințe de kinetoterapie, electroterapie şi fizioterapie, pe care nu ni le permitem. Pentru el, fiecare şedinţă de terapie contează enorm. Alin este un luptător, fost sportiv, până la 17 ani a jucat fotbal de performanţă. Fără aceste şedinţe de recuperare, fără dispozitivele medicale, muşchii lui Alin se pot atrofia“, a explicat Mihaela.
Nu am plecat din casa familiei Vîrtosu până nu am văzut cei doi copii minunați: pe David, care a împlinit şapte ani, şi pe Luca, de patru anişori. Alin a ţinut foarte mult să îi vedem, pentru că ei sunt cei care îi dau zilnic putere să lupte, să zâmbească, să facă planuri de viitor, chiar dacă ştie că-și va trăi restul vieții într-un scaun cu rotile.

Cum puteţi ajuta

Alin are nevoie de ajutorul nostru. Doar împreună îi putem oferi șansa la o viață cât de cât normală. Toţi cei care doresc să îl sprijine financiar, o pot face donând în următoarele conturi: RO43BACX0000000649099002 sau EuroRO97BACX0000000649099000 cont deschis la UniCredit Țiriac BANK sucursala Cetatea Băniei, Craiova, pe numele Vîrtosu Alin Ștefan. Cei care doresc să îi cunoască personal pe cei doi tineri pot suna la numărul 0766.398.619 – Mihaela Vîrtosu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS