19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljȘoferul care s-a încăierat cu agenții locali, condamnat definitiv

Șoferul care s-a încăierat cu agenții locali, condamnat definitiv

Judecătorii craioveni l-au condamnat definitiv pe șoferul care s-a încăierat cu agenții Poliției Locale în mai, anul trecut
Judecătorii craioveni l-au condamnat definitiv pe șoferul care s-a încăierat cu agenții Poliției Locale în mai, anul trecut

Curtea de Apel Craiova a hotărât, la sfârșitul săptămânii trecute, să mărească pedeapsa șoferului craiovean acuzat că s-a încăierat cu doi agenți ai Poliției Locale. Bărbatul a fost condamnat definitiv la un an de închisoare cu suspendare pentru comiterea infracțiunii de ultraj.

Altercația pentru care a fost trimis în judecată craioveanul Cristian Borgete a avut loc pe 29 mai 2014, atunci când circulația rutieră a fost închisă pe bulevardul Tineretului din Craiova, pe tronsonul cuprins între intersecția cu strada Magnoliei și cea cu bulevardul Oltenia (zona Materna). Restricțiile au fost instituite de primărie pentru desfășurarea unor manifestări dedicate zilelor orașului.
Cristian Borgete circula în ziua res­pectivă cu un autoturism înmatriculat în Marea Britanie, pe strada Constantin Iotzu, către bulevardul Tineretului, iar în drum a trecut pe lângă un echipaj de agenți de la Poliția Locală. Polițiștii i-au spus că nu poate trece pentru că circulația era închisă, însă șoferul și-a continuat deplasarea și a lăsat mașina în apropierea gardurilor care interziceau accesul. Mai departe, Borgete ar fi fost atenționat de polițistul Vasile Ilie să nu lase mașina în zonă, pentru că ar putea bloca accesul în eventualitatea sosirii unor ambulanțe, mașini de pompieri sau de poliție, însă șoferul l-ar fi luat la înjurături pe agentul Ilie. A urmat o altercație între șofer și polițist, parte din încăierarea dintre cei doi fiind filmată de un craiovean care locuiește în zonă. În film se vede și cum agentul Ilie l-ar fi lovit cu piciorul pe Borgete, care se urcase la volanul mașinii sale. Ulterior, Cristian Borgete a fost imobilizat și dus la Secția 5 Poliție, după care a fost arestat preventiv pentru comiterea infracțiunii de ultraj. Pe 19 iunie, craioveanul a și fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, iar pe 17 februarie, anul acesta, instanța s-a pronunțat. Borgete a fost condamnat de Judecătoria Craiova la nouă luni de închisoare cu suspendare pentru ultraj și a fost obligat de inculpat să-i achite polițistului Vasile Ilie suma de 2.000 de lei drept daune materiale și cheltuieli judiciare.
Hotărârea instanței a fost atacată cu apel de procurori, iar la sfârșitul săptămânii trecute, Curtea de Apel Craiova a admis acțiunea anchetatorilor și a hotărât să mărească pedeapsa inculpatului. Borgete a fost condamnat de data aceasta la un an de închisoare, tot cu suspendare, hotărârea Curții de Apel Craiova fiind definitivă.

Clasare în dosarul de purtare abuzivă al agentului Ilie

După ce a fost trimis în judecată, Cristian Borgete a depus o plângere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova împotriva agentului Vasile Ilie, pe care l-a acuzat de comiterea infracțiunii de purtare abuzivă. Mai exact, craioveanul a reclamat faptul că agentul l-a lovit cu pumnii și cu picioarele, după care a fost pus la pământ și imobilizat de polițiști. După audierea martorilor și analiza filmului, procurorii au hotărât clasarea cauzei privind infracțiunea de purtare abuzivă ce ar fi fost comisă de agentul Poliției Locale. Asta pentru că, din declarațiile persoanei care a filmat altercația, anchetatorii au stabilit că filmul a surprins numai o parte din scandal. Mai exact, craioveanul a început să filmeze după ce a văzut că Borgete l-a lovit pe polițist și a oprit telefonul înainte ca șoferul să fie imobilizat. Anchetatorii au susținut că nu s-a putut stabili dacă, într-adevăr, șoferul chiar a fost lovit cu piciorul de agentul Ilie. „Cu privire la existenţa loviturii cu piciorul, din aceste probe a rezultat că llie Vasile-Laurenţiu s-a îndreptat spre locul în care Borgete Cristian-Daniel se afla aşezat, respectiv pe locul conducătorului auto, în condiţiile în care anterior Borgete Cristian-Daniel încercase să închidă portiera. Nu s-a putut stabili dacă a existat sau nu un contact fizic cu piciorul poliţistului local“, au mai reținut anchetatorii.
De asemenea, din filmarea făcută de craiovean și din declarațiile martorilor, procurorii nu au putut stabili că agentul Ilie chiar l-a lovit cu pumnii pe Borgete.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS