20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDoi paznici de vânătoare, suspectați de braconaj

Doi paznici de vânătoare, suspectați de braconaj

10

Un cititor GdS a sesizat faptul că, în seara de 11 septembrie, doi paznici de vânătoare din cadrul Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi (AJVPS) Dolj, au fost prinși de polițiștii de frontieră braconând pe un fond de vânătoare din apropierea localității Ostroveni.
Am încercat să aflăm dacă este adevărat sau nu, însă oamenii legii au oferit informații contradictorii.
Astfel, potrivit polițiștilor din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră (STPF) Dolj, în seara de 11 septembrie, în jurul orei 22.30, poliţiştii de frontieră din Bechet au fost sesizați telefonic despre faptul că, la sud de localitatea Ostroveni, se aud focuri de armă, existând suspiciunea că se braconează. Oamenii legii s-au dus la fața locului și au descoperit un autovehicul marca Opel Frontera, în care se aflau doi bărbați „care vânau fără a deţine documente legale în acest sens“, după cum au precizat reprezentanții STPF Dolj.
Este vorba de paznicii de vânătoare Cristian Codreanu și Irinel Rățoi. Oamenii legii mai spun că „persoanele în cauză au fost conduse la sediul sectorului, ocazie cu care s-a constatat că aveau asupra lor două arme de vânătoare de calibru 12 mm, precum și cartuşele aferente acestora. Fiind întrebați cu privire la prezența în zonă și despre armele devânătoare cu muniția aferentă, persoanele în cauză au declarat că se aflau în misiune de patrulare în calitate de paznici de vânătoare. Mai târziu, a fost primit un apel de la Ion B., cum că a fost găsit un mistreț de aproximativ 60-70 kg, abandonat la circa patru kilometri de locul unde a fost găsit autovehiculul. Poliţiştii de frontieră au întocmit persoanelor în cauză dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de braconaj cinegetic şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor“. Ulterior, cercetările au fost preluate de ofițerii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul IPJ Dolj.
Polițiștii doljeni au confirmat incidentul, însă susțin că suspecții au prezentat o autorizație de vânătoare legală.
„În cauză a fost întocmit un dosar penal, în care ofițerii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase efectuează verificări pentru stabilirea situației de fapt. Din primele cercetări s-a stabilit că persoanele în cauză sunt deținători legali de arme de vânătoare. Totodată, aceștia au prezentat o autorizație de vânătoare pentru fondul de vânătoare respectiv“, a precizat Amelia Barbu, purtătoarea de cuvânt a IPJ Dolj.
La rândul lor, reprezentanții AJVPS Dolj spun că nu a fost vorba de braconaj, ci de o ieșire în teren făcută în baza unui autorizații. „Cele două persoane au avut o ieșire în teren, cu autorizație în regulă. Se fac ieșiri în teren în baza plângerilor proprietarilor de teren, care sesizează faptul că animalele le distrug culturile“, a precizat Cornel Panait, președintele AJVPS Dolj.
Potrivit legii, infracţiunea de braconaj se pedepseşte cu închisoarea de la trei la șapte ani sau cu amendă de la 5.000 la 25.000 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS