9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj146 de copii au început cursurile la Şcoala Specială „Sfântul Mina“

146 de copii au început cursurile la Şcoala Specială „Sfântul Mina“

Momente de emoţie, la acest început de an şcolar, şi la Şcoala Specială „Sfântul Mina“ din Craiova. La această unitate de învăţământ sunt înscrişi 146 de copii cu diverse probleme de sănătate. „Ca în fiecare an, ne propunem să facem educație de calitate pentru acești copii speciali. De la un an la altul, numărul copiilor școlarizați la domiciliu creşte. Avem 14 solicitări. Conform legislației în vigoare, școlarizarea la domiciliu se realizează de către profesorul de psihopedagogie specială. Profesorul de la clasa respectivă merge săptămânal la copil acasă“, a spus Carmen Pascu, managerul Şcolii Speciale „Sfântul Mina“.

„Nu vom permite ca un elev să mănânce o zi întreagă doar un corn“

În această unitate şcolară, pe perioada verii, au avut loc o serie de lucrări. Cantina s-a transformat radical, iar în acest moment se montează camere de supraveghere în întreaga şcoală. „Avem ambiţii mari. Ne dorim ca pe viitor să amenajăm un loc de joacă pentru copiii din unitatea noastră de învăţământ, dar şi să transformăm bazinul de înot în unul funcțional“, a adăugat Carmen Pascu. Reprezentanţii unităţii de învăţământ au precizat că părinţii vor primi în continuare alocaţia de hrană pentru copiii care nu iau masa în cantina şcolii. „Este vorba de 16,60 lei pentru fiecare zi de prezenţă la şcoală. Asistentul social al unității şcolare a oferit deja părinţilor cererile prin care dumnealor trebuie să opteze. Vom fi foarte riguroşi în ceea ce priveşte starea de sănătate a copiilor. Nu vom permite ca un elev să mănânce o zi întreagă doar un corn. Considerăm că masa caldă este esenţială. În ceea ce priveşte banii de cazarmament, nu este specificat însă cum se va face pentru copiii externi din şcolile speciale. Noi am depus de două luni o adresă la consiliul judeţean, însă, începând din acest an, părinţii vor cumpăra rechizitele copiilor, urmând ca, atunci când se va face rectificare bugetară la consiliul judeţean, să le dăm banii înapoi“, a mai precizat directorul Şcolii „Sfântul Mina“.

Terapia cu câini, din această duminică

Elevii acestei unităţi de învăţământ vor relua, începând de duminică, 20 septembrie, terapia cu câini. Iniţiatorii acestui proiect-pilot sunt reprezentanţii unităţii de învăţământ şi cei ai Centrului Naţional de Educare Canină. Terapia cu câinele îi poate ajuta pe copii să-și îmbunătățească, în primă instanță, comunicarea nonverbală. Această terapie cu animale este printre puținele cu rezultate pozitive în 80% din cazuri în ceea ce privește formarea, schimbarea, implicarea sau integrarea copiilor și tinerilor în societate. Copiii vor avea astfel şansa să relaţioneze cu diverse rase canine, precum Labrador Retriever, Golden Retriever, Ciobănesc German, Cocker Spaniel, Saint Bernard, câini cu un bogat palmares expoziţional şi competiţional.
Pe parcursul anului şcolar trecut, stăpânii unor câini cu un bogat palmares expoziţional şi competiţional au fost alături de aproximativ 20 de copii cu tulburări din spectrul autist, cu afecţiuni neurologice, sindrom Down sau deficienţe grave de vedere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS