20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPieton beat, accidentat de un șofer băut

Pieton beat, accidentat de un șofer băut

Un bărbat din comuna doljeană Poiana Mare este cercetat pentru comiterea a două infracțiuni, după ce s-a urcat băut la volan și a accidentat grav un pieton mai băut decât el. Accidentul a avut loc joi seară, în jurul orei 20.00, pe DN 55, în localitatea Poiana Mare.
Potrivit polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Dolj, Adrian Caragea, de 38 de ani, din Poiana Mare, în timp ce conducea un autoturism Dacia Logan dinspre Calafat către Bechet, l-a lovit și accidentat pe Ion Urziceanu, de 50 de ani, din aceeași localitate, care mergea pe partea dreaptă a drumului.
După ce a lovit pietonul, șoferul Loganului a pierdut controlul direcției și a intrat în gardul de beton al unei gospodării, pe care l-a rupt. În urma accidentului, bărbatul de 50 de ani a fost rănit grav și transportat la Spitalul Municipal Calafat, de unde a fost transferat la Spitalul de Urgenţă Craiova.
Polițiștii doljeni spun că șoferul Daciei Logan a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Și pietonul a fost testat cu aparatul alcooltest, care a indicat o alcoolemie ceva mai mare, de 0,95 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Reprezentanții IPJ Dolj mai spun că polițiștii de la Rutieră au întocmit pe numele șoferului un dosar penal pentru comiterea infracțiunii de vătămare corporală din culpă și conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS