Acasă Local Gorj Urmărit penal, primarul din Bâlteni îşi scrie memoriile

Urmărit penal, primarul din Bâlteni îşi scrie memoriile

-

Gheorghe Păsărin, edilul suspendat din Bâlteni
Gheorghe Păsărin, edilul suspendat din Bâlteni

Primarul suspendat al comunei gorjene Bâlteni şi viceprimarul Dumitru Oprea sunt sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. Curtea de Apel Craiova a respins ieri contestaţia procurorilor care au dorit ca inculpaţii să fie menţinuţi în arest la domiciliu. Tribunalul Dolj a decis ca aleşii locali să fie puşi sub control judiciar, iar Curtea de Apel Craiova a fost de acord cu măsura respectivă. Atât primarul, cât şi vicele, anchetaţi pentru abuz în serviciu, sunt suspendaţi din funcţii şi vor rămâne sub control judiciar pe toată perioada vacanţei judecătoreşti. Cei doi nu au voie nici să revină pe funcţiile de la primărie. Gheorghe Păsărin a declarat că va respecta decizia instanţei şi nu va merge la primărie. „S-a respins contestația Parchetului. Voi respecta indicațiile impuse de instanță. Dacă instanța a dispus să nu merg la primărie, nu merg. În această perioadă îmi voi scrie memoriile, memoriile nu sunt împotriva cuiva. Despre acuzații, nu pot să spun nimic. Oamenii cred că au încredere în mine și probabil va veni și ziua în care îmi voi demonstra nevinovăția. Deocamdată, lăsăm instanța să-și facă treaba. Mă voi întoarce la primărie atunci când instanța va dispune acest lucru. Da, mă voi întoarce!“, a declarat Gheorghe Păsărin. Acesta este acuzat de fals intelectual, uz de fals, abuz în serviciu şi complicitate la infracţiunea de spălare a banilor. Acesta este suspectat că, în calitate de primar şi ordonator principal de credite, ar fi aprobat achiziţionarea, de către primărie, în mod nereal, a cantităţii de 1.800 de tone de nisip, de la firma care i-a aparținut viceprimarului.

Achiziţie fictivă de nisip

De asemenea, viceprimarul din Bâlteni, Dumitru Oprea, este urmărit penal pentru abuz în serviciu şi complicitate la infracţiunea de spălare a banilor.
Anchetaţi mai sunt şi oamenii de afaceri Luminiţa şi Ştefan Geamănu, acuzaţi de comiterea infracţiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, complicitate la abuz în serviciu, spălarea banilor şi complicitate la evaziune fiscală.
Totodată, Bogdan Sergiu Oarfă, administrator de firmă, este acuzat de evaziune fiscală. Procurorii Parchetului Curţii de Apel Craiova au stabilit că „în perioada 29.08.2013 – 22.11.2013, în calitate de primar al comunei Bâlteni şi ordonator principal de credite, a semnat şi aprobat un referat de necesitate şi o factură prin care a atestat în mod nereal faptul că Primăria Bâlteni a achiziţionat de la SC TRUST TLH CONSTRUCT SRL cantitatea de 1.800 de tone de nisip şi transportul aferent, dispunând totodată plata necuvenită către societate în sumă de 82.584 de lei. Banii obţinuţi în acest mod au fost introduşi în circuitul legal, iar cu suma virată SC TRUST TLH CONSTRUCT SRL s-au achitat obligaţii legale ale societăţii“, potrivit Parchetului Curţii de Apel Craiova.
Conducerea Primăriei Bâl­­teni este asigurată în prezent de consilierul local Nicolae Lungan (PSD), desemnat să preia atribuţiile primarului şi ale vicelui, în cadrul unei şedinţe a Consiliului Local. Liberalii vor să organizeze o nouă şedinţă şi să desemneze un consilier PNL în fruntea Primăriei Bâlteni.

Eugen MARUTA
Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.