24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDegeaba s-a urcat iar pe bloc, că tot a fost evacuat

Degeaba s-a urcat iar pe bloc, că tot a fost evacuat

Craioveanul care săptămâna trecută amenința că se aruncă de pe bloc pentru că era evacuat din locuința pe care o ocupa abuziv a protestat și ieri în același mod. S-a urcat pe clădire și a amenințat că se aruncă în gol. Numai că de această dată executorul judecătoresc nu s-a lăsat înduplecat, iar bărbatul a fost coborât cu pompierii de pe imobil.
Ion Vasile, craioveanul care s-a urcat săptămâna trecută pe bloc, amenințând că se aruncă în gol pentru că este evacuat din locuința pe care o ocupă fără drept, a găsit de cuviință să protesteze și ieri în același mod. Deși știa că a fost păsuit doar pentru o săptămână de către executorul judecătoresc, acesta a rămas împreună cu familia în apartamentul din blocul 13 din cartierul craiovean Valea Roșie. Ieri, când s-a trezit cu executorul la ușă, s-a urcat din nou pe bloc, amenințând că se aruncă în gol. Gestul bărbatului a pus în alertă echipaje de poliție, jandarmi, echipe ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Dolj și un echipaj de la Ambulanță. Ore în șir, bărbatul urcat pe bloc și familia rămasă în fața imobilului cu o parte din lucrurile scoase din apartament au continuat să se agite, pentru a atrage atenția autorităților locale. Numai că de această dată executorul judecătoresc nu le-a mai dat nici o șansă locatarilor clandestini din blocul 13. „Executorul judecătoresc a finalizat azi (9.07.2015 – n.r.) evacuarea. Aceasta a fost făcută în baza unei hotărâri judecătorești definitivă și irevocabilă. Trebuie precizat că persoana care s-a urcat pe bloc nu face parte din contractul de închiriere. Locuința a fost ocupată abuziv pe perioada cât a durat procesul de evacuare. În plus, chiar sora celui care a protestat pe bloc și are nouă copii a locuit în acest apartament fără acte, ea figurând ca și chiriaș într-o altă locație administrată de RAADPFL“, a declarat Aurelia Filip, director RAADPFL Craiova.

Dat jos de POMPIERI

După ce executorul judecătoresc a eliberat apartamentul și l-a sigilat, Ion Vasile a fost coborât de pe bloc de către echipajele de pompieri. „Bărbatul care amenința că se aruncă de pe bloc a fost convins să coboare. Inițial, am urcat o rudă care să discute cu el, după care oamenii noștri l-au prins și l-au tras de pe marginea blocului. I-am acordat primul ajutor în sensul că i-am dat apă, i-am asigurat umbră, iar la coborâre echipajul de pe Ambulanță i-a luat tensiunea. Noi eram pregătiți și cu mașina cu scară, și cu saltea“, a precizat Florin Cocoșilă, reprezentant al ISU Dolj.

Și cu datorii, și fără acte

Reamintim că Ion Vasile locuia în apartamentul din blocul 13 din cartierul craiovean Valea Roșie împreună cu alți 13 membri ai familiei sale, dintre care nouă minori. Acesta nu și-a mai plătit de ani buni întreținerea către Asociația 21 Eroilor, acumulând o datorie de peste 65.000 de lei. Acesta figura cu restanțe din anul 2006 către asociația de proprietari. În urmă cu o săptămână, când executorul judecătoresc a încercat să evacueze familia Vasile, administratorul asociației de proprietari, Daniela Cotoi, afirma: „Acești chiriași din blocul 13 au restanțe din anul 2006. Nu plătesc utilitățile de ani buni. Noi am dat primăria în judecată, pentru că este proprietarul. A ajuns primăria să le plătească întreținerea, pentru că noi am obținut hotărâre judecătorească. Le-a plătit ultima dată o restanță de peste 50.000 de lei. Au beneficiat și de ajutor pentru încălzirea locuinței. Sunt și mulți, consumul este mare, dar ei nu vin să plătească. Stau 14 persoane într-un apartament și sunt trecuți la întreținere doar opt. Avem mai multe hotărâri judecătorești obținute împotriva lor. Nu avem ce să le facem pentru că nu plătesc. Acum sunt evacuați pentru o sumă de peste 60.000 de lei”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS