19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljTradem, la Sibiu Fringe Festival

Tradem, la Sibiu Fringe Festival

Actrița Daniela Ionescu și Cătălin Miculeasa în timpul repetițiilor spectacolului „Între duoi“ (Foto: Traian Mitrache)
Actrița Daniela Ionescu și Cătălin Miculeasa în timpul repetițiilor spectacolului „Între duoi“ (Foto: Traian Mitrache)

Casa de Cultură „Traian Demetrescu“ (Tradem) va reprezenta Craiova în cadrul unei noi ediții a festivalului de teatru independent Sibiu Fringe Festival, ce se desfășoară în paralel cu Festivalul Internațional de Teatru – FITS, în perioada 15-21 iunie.
Actrița Daniela Ionescu și Cătălin Miculeasa, student în anul II la Actorie, vor juca spectacolul „Între duoi“, ce are la bază o piesă de teatru în versuri, o comedie scrisă de Traian Demetrescu în anul 1888. Aceștia îi interpretează pe Alina, o văduvă bogată în vârstă de 30 de ani, și Paul, un pictor cu cinci ani mai tânăr.
Scrierile poetului craiovean au trezit interesul actriței Daniela Ionescu, care semnează și regia. „Textul m-a incitat, iar provocarea pentru mine a fost cum să îl fac actual“, a precizat Daniela Ionescu.
Piesa ce va reprezenta Craiova în cadrul Sibiu Fringe Festival a fost jucată pentru prima dată anul trecut, în cadrul Săptămânii Tradem, bucurându-se de aprecieri din partea publicului.
„Acest proiect teatral s-a născut pe 3 noiembrie 2014, cu ocazia Concursului Național de Poezie «Traian Demetrescu». Ne-am gândit ca în cadrul lui să dedicăm o secțiune și teatrului. Ne-am uitat prin opera lui Traian Demetrescu și ne-am dat seama că nu a scris doar poezii, ci și piese de teatru. Am descoperit o piesă într-un act, o comedie, «Între duoi». Ne-am gândit să o facem cunoscută, să concurăm cu ea, și iată că am avut succes. Am trimis-o la Sibiu Fringe Festival, iar piesa a fost selectată“, a precizat Luiza Mitu, referent în cadrul Casei de Cultură „Traian Demetrescu“.
„Între duoi“ se va juca duminică, 21 iunie, în ultima zi de festival, de la ora 19.00.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS