11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljRotary Club a oferit burse de excelenţă celor mai buni elevi

Rotary Club a oferit burse de excelenţă celor mai buni elevi

Cei mai buni 320 de elevi din judeţul Dolj şi cei 60 de profesori care predau la Centrul Judeţean de Excelenţă Dolj au participat ieri la festivitatea de sfârșit de an organizată în sala de festivități a Colegiului Național „Carol I“, din Craiova. În cadrul festivității, trei dintre elevii cei mai buni ai judeţului, care au obţinut rezultate deosebite în competițiile naționale, au primit burse de excelență oferite de Rotary Club Craiova. Toţi elevii şi profesorii au primit diplome de merit pentru activitatea depusă de Centrul de Excelenţă.
„Astăzi sărbătorim excelenţa în comunitatea noastră. Am fost alături de Centrul de Excelenţă Dolj, recent înfiinţat, dar extrem de dinamic, din care fac parte foarte mulţi copii. Am constatat că în acest an şcolar s-au înregistrat rezultate remarcabile la olimpiadele naţionale, au fost foarte multe calificări în domeniul ştiinţelor, iar noi, Rotary Club Craiova, suntem alături de aceşti tineri pentru că una dintre axele de dezvoltare şi de sprijin a comunităţii oferite de noi este educaţia. Astăzi, alături de partenerul nostru NetRom Software, am susţinut acordarea de burse de excelenţă celor mai buni trei copii care au obţinut rezultate deosebite“, a precizat Cristi Spulbăr, preşedintele Rotary Club Craiova. Cei trei elevi premiaţi cu burse de excelenţă sunt de la CN „Fraţii Buzeşti“, din Craiova.
Eleva Alexandra Teodora Negoescu a primit o bursă de excelență în valoare de 4.500 de lei pentru Premiul I obținut la Olimpiada de Biologie, faza națională; Alexandra Maria Udriștoiu a primit o bursă de excelență în valoare de 4.000 de lei pentru Premiul II obținut la Olimpiada de Informatică, faza națională și calificarea la Olimpiada Balcanică de Informatică, iar Elena Diana Gabroveanu a primit o bursă de excelență în valoare de 3.500 de lei pentru Premiul II obținut la Olimpiada de Biologie, faza națională.
„Sunt premii pe care noi le acordăm cu bucurie pentru că aceşti copii au nevoie de un semn că munca şi rezultatele lor sunt preţuite de către membrii comunităţii. CN «Fraţii Buzeşti» dovedeşte încă o dată că este un colegiu de excelenţă, colegiu cu care lucrăm de peste cinci ani în materie de susţinere a educaţiei. Avem, în ansamblu, 18 bursieri de la acest colegiu, copii cu rezultate deosebite la învăţătură, care provin din familii care nu îşi permit suportul necesar pentru performanţe. Nu pot să îi susţină financiar cu o bursă anuală de 3.000 de lei care să le permită să acopere măcar o parte din necesităţile multiple pe care le au“, a adăugat Cristi Spulbăr.

În septembrie vor fi selectaţi profesorii şi elevii care vor face parte din Centrul de Excelenţă în anul şcolar viitor

Președintele Rotary Club Craiova, prof. univ. dr. Cristi Spulbăr, a transmis felicitări profesorilor coordonatori Genelia Petrescu și Marius Nicoli, precum și directorului Centrului Județean de Excelență Dolj, profesor Lumința Popescu, dar și celorlalți profesori implicați în acest proiect pentru rezultatele deosebite înregistrate în acest an școlar, și a apreciat că ne aflăm în fața unui demers comun de promovare a excelenței în comunitate și de susținere a programelor și proiectelor dedicate tinerilor care, prin aceste rezultate și prin ceea ce fac în fiecare zi, transformă comunitatea noastră într-un loc mai frumos și mai bun. „Ne bucurăm să felicităm toţi elevii şi dascălii Centrului de Excelenţă Dolj care şi-a început activitatea în luna martie a acestui an. Avem profesori cu experienţă, dascăli care au obţinut rezultate notabile cu elevii dumnealor la olimpiadele şcolare. În toamnă, mai precis în luna septembrie, se va face o nouă selecţie în rândul profesorilor şi elevilor care vor face parte din Centrul de Excelenţă pentru ca aceştia să înceapă pregătirea începând cu luna octombrie. Sunt elevi care poate vor dori să se transfere de la o disciplină la alta, deoarece în prezent au posibilitatea să aleagă o singură disciplină pentru care doresc să primească sprijin la Centrul de Excelenţă. Acest lucru este determinat de faptul că activităţile se desfăşoară doar sâmbăta, iar un elev nu ar avea posibilitatea să participe simultan la mai multe discipline“, a precizat Luminiţa Popescu, directorul Centrului de Excelenţă Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS