17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljMedicii veterinari propun curmarea suferinței calului abandonat

Medicii veterinari propun curmarea suferinței calului abandonat

Cruzimea unor oameni omoară încă un animal (Foto: Bogdan Grosu)
Cruzimea unor oameni omoară încă un animal (Foto: Bogdan Grosu)

Calul abandonat în urmă cu aproximativ o săptămână pe un teren plin de buruieni de pe strada Geniştilor din Craiova nu mai are şanse să fie salvat. Aceasta este concluzia medicilor, după ce ieri i-au efectuat investigaţii amănunţite. Cu un picior fracturat, cu multiple răni deschise, animalul zace neputincios la pământ. „Starea lui este foarte gravă, după cum am constatat. Are o fractură foarte gravă, este foarte slăbit, are răni şi plăgi multiple. Consider că, pentru curmarea suferinţei, ar trebui eutanasiat“, a explicat Marius Buţă, medic veterinar.
La Hipodromul din Craiova, locul în care se află de marţi după-amiază calul abandonat, a mers şi Mădălina Răducanu, iubitoare de animale, care s-a implicat în multe cazuri din postura de voluntar pentru protecţia animalelor din Dolj: „Din nefericire, căluţul este într-o stare deplorabilă. Este epuizat, iar din cauza faptului că zace de foarte mult timp la pământ are escoriaţii, iar muştele îl mănâncă de viu. Nu se mai poate apăra, aşa cum ar face în mod normal un animal sănătos.
Este revoltător faptul că în continuare, la noi în ţară, nu este nimeni pedepsit pentru abandonarea animalelor în asemenea stare. Este inimaginabil cum unii oameni pot să facă astfel de gesturi. Se merge pe faptul că proprietarii îşi vând caii între ei şi următorii proprietari poate nu îi mai înregistrează şi astfel nimeni nu mai este tras la răspundere. Tocmai din această cauză ar trebui să existe o modalitate de urmărire în astfel de situaţii.
Imaginaţi-vă suferinţa prin care a trecut acest animal, care timp de mai multe zile a rezistat cu o fractură gravă la picior, cu răni multiple. Din cauza fracturii, s-a suprasolicitat până a căzut la pământ. Și-a folosit toată energia ca să reziste. Este sfâșietor să vezi un animal atât de nobil într-o asemenea stare. Cei vinovaţi trebuie să plătească“.
Toate imaginile surprinse în timpul consultului medical au fost trimise pentru o altă opinie şi medicului veterinar Florin Cătălin Mlagiu, cel care a venit la Craiova în urmă cu aproximativ o lună pentru a consulta alt cal lăsat pe câmp. Din păcate, diagnosticul acestuia coincide cu cel al medicului craiovean: eutanasierea este cea mai bună soluţie pentru a-i curma suferinţa.
Reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Dolj au precizat că se continuă cercetările pentru identificarea proprietarului actual al calului.
Reamintim faptul că despre acest caz, redactorii GdS au fost anunţaţi de unul din locuitorii cartierului, sensibilizat de suferinţa animalului, iar întreaga poveste aţi avut posibilitatea să o aflaţi în articolul de miercuri, „Cal abandonat, la un pas de moarte – Cruzimea oamenilor ucide animale“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS