Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea efectuează cercetări într-o cauză penală având ca obiect săvârșirea unor infracțiuni de corupție și fals, comise în perioada 2014-2015.

În cursul zilei de azi, 21 aprilie 2015, în baza autorizaţiei emise de către instanţa de judecată, sunt efectuate percheziții domiciliare în 17 locații situate pe raza judeţelor Vâlcea, Olt şi Gorj, din care 5 la sediul unor instituții publice, potrivit unui comunicat al Parchetului General.

În documentarea activităţii infracţionale procurorii au beneficiat de suportul tehnic şi informativ al Serviciului Român de Informaţii, precum şi de sprijinul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Vâlcea şi al Direcţiei Generale Anticorupţie –  Serviciul  Judeţean  Anticorupţie  Vâlcea.

Potrivit unor surse judiciare, secțiile de psihiatrie și medicină internă din cadrul Spitalului Municipal Drăgășani au fost vizate de percheziţiile procurorilor.

În atenția procurorilor vâlceni ar fi mai mulți medici ai unității sanitare care ar fi primit mită în schimbul eliberării de adeverințe necesare pensionărilor pe caz de boală.

 

Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.