8 C
Craiova
sâmbătă, 28 noiembrie, 2020
Știri de ultima oră Local Vâlcea: Au furat arbori de esenţă rară în valoare de 15.000 de euro

Vâlcea: Au furat arbori de esenţă rară în valoare de 15.000 de euro

oliţiştii vâlceni au acţionat ieri pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice. Astfel că, pe drumul de acces către Mânăstirea Turnu, la intersecţia cu DN 7 CC, au fost oprite două autoutilitare. În urma verificării uneia dintre autoutilitare au fost legitimate 8 persoane şi s-a stabilit că autovehiculul era încărcat cu buşteni de esenţă paltin de munte, esenţă rară,  pentru care nu deţineau documente de transport şi provenienţă. Pentru clarificarea situaţiei, autovehiculele şi ocupanţii acestora au fost conduşi la sediul poliţiei.

Din primele verificări efectuate, s-a stabilit faptul că materialul lemnos a fost tăiat şi sustras din Parcul Naţional Cozia, iar prejudiciul se ridică la suma de peste 15.000 euro. Materialul lemnos urma să fie folosit la confecţionarea instrumentelor muzicale.

Poliţiştii au stabilit faptul că cele opt persoane sunt din comuna Hodac, judeţul Mureş şi au vârste cuprinse între 17 şi 43 de ani. Grupul de opt persoane a fost coordonat de către I. Ioan, de 52 de ani, din aceeaşi localitate. În baza probatoriului administrat în cauză, poliţiştii au dispus reţinerea pentru 24 de ore a patru dintre cele nouă persoane implicate. În cauză, cercetările vor fi continuate pentru săvârşirea infracţiunilor de tăierea ilegală şi sustragerea de arbori.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Gorj: Două decese și încă 59 de cazuri noi...

În județul Gorj au fost înregistrate în ultimele 24 de ore două decese și încă 59 de cazuri de coronavirus. Situația epidemiologică, la nivelul județului Gorj, se prezintă astfel:

ȘTIRI GdS

Femeie lovită pe trecerea de pietoni de un șofer...

O femeie de 44 de ani din Craiova a ajuns la spital după ce a fost accidentată de o mașină pe o...

Amendați de Garda de Mediu pentru arderea deșeurilor

Garda de Mediu a depistat mai multe persoane fizice și juridice care ardeau deșeuri. Acestea au fost amnedate Ca...
00:00:26

Craiova poluată: Termo spune că fumul iese pe coș...

Mai mulți craioveni s-au mobilizat și au trimis pe adresa redacției imagini și clipuri legate de poluarea din ultima perioadă.

Craiova poluată: După ce a zis ca nu a...

După ce joi comisarul șef al Gărzii de Mediu Dolj a spus că reprezentantul instituției pe care o conduce „nu a găsit...

Restricții de circulație în Craiova, pentru predarea buletinelor de...

Primăria Craiova a anunţat că, începând cu data de 6 decembrie, ora 18.00, până pe data de 7 decembrie, ora 8.00, se închide...

Pompierii doljeni au intervenit la mai multe incendii

În ultimele 24 de ore, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltenia” al Judeţului Dolj au fost solicitate...