10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjMinisterul Energiei va demite Consiliul de Supraveghere al CEO, pe 16 aprilie

Ministerul Energiei va demite Consiliul de Supraveghere al CEO, pe 16 aprilie

Actualul Consiliu de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia îşi va mai desfăşura activitatea doar până pe 16 aprilie 2015, scrie Hotnews.  Această este data pentru care a fost convocată Adunarea Generală a Acţionarilor Complexului Energetic, pe ordinea de zi a şedinţei fiind revocarea membrilor Consiliului de Supraveghere, din cauza neîndeplinirii în proporţie de peste 25% a indicatorilor de performanţă. Acţionarul majoritar al CE Oltenia este Ministerul Energiei. Actualul ministru al energiei, Andrei Gerea, s-a declarat nemulţumit de activitatea generală a managementului de la CE Oltenia, dar şi de modul în care a fost încheiat un contract de furnizare cărbune, sesizând organele de anchetă, DNA şi DIICOT.
Decizia de convocare AGA a fost publicată în Monitorul Oficial din 13 martie, nr. 1339, partea a IV-a.

Ministrul a declarat recent pentru televiziunea gorjeană Tele 3 că a trimis DNA şi DIICOT un raport al Corpulului de Control al ministerului care a descoperit nereguli în contractul încheiat de Complexul Energetic Oltenia şi o firma de apartament nou înfiinţată din Constanţa, BVA Coal SRL, prin care a vândut 1,2 milioane tone de lignit, la un preţ posibil sub costuri. „Rămâne problema rentabilizării companiei, care de o bună perioada de timp înregistrează scăderi semnificative. Avem de-a face cu neîndepliniri foarte serioase ale planului de producţie, ale angajamentelor, ţintelor contabile şi aşa mai departe. Vorbim aici de îndepliniri şi procentaje cuprinse între 25% şi 50%”, a declarat ministrul cu ocazia unei vizite la Târgu Jiu.

Actualii membri ai Consiliului de Supraveghere sunt Gabriel Dumitraşcu, Alin Chiţu, Răzvan Purdila, Dorin Spătaru, Ana Porumbel şi Daniel Naftali.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS