19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjProcurorii au început o anchetă în cazul fătului decedat la Spitalul Judeţean din Târgu Jiu

Procurorii au început o anchetă în cazul fătului decedat la Spitalul Judeţean din Târgu Jiu

spitalul-judetean-targu-jiu

Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu a fost sesizat de către Poliţia municipală în legătură cu moartea în condiţii suspecte a unui făt care urma să se nască. Mama, în vârstă de 25 de ani, din Târgu-Cărbuneşti, a sosit la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu, la sfârşitul săptămânii trecute şi se afla în travaliu. Medicii i-au administrat o perfuzie şi tratament de specialitate folosit la gravidele intrate în travaliu. După câteva ore, femeia a intrat în şoc anafilactic, iar starea de rău a mamei a condus la decesul fătului. Este vorba de o fetiţă care urma să fie născută la termen, însă care nu a mai ajuns să respire în sala de naşteri. „La data de 15 februarie s-a depus o plângere la Poliția Târgu Jiu pentru infracțiunea de vătămare a fătului. În cauză s-a deschis un dosar penal, fiind demarate cercetări”, a spus Laurențiu Grecu, procuror în cadrul Parchetului Local Târgu Jiu.

Ştefan Fleancu, tatăl fetiţei care a murit înainte de a se naşte, a şi fost cel care a depus o plângere la poliţie, fiind nemulţumit de explicaţiile medicilor. Procurorii vor trebui acum să stabilească ce s-a întâmplat la Spitalul Judeţean şi care a fost cauza decesului fetiţei.

Necropsia nu a adus lămuriri

Fătul care a decedat cu doar câteva ore înainte de naştere la Spitalul Judeţean Târgu Jiu a fost dus la Serviciul de Medicină Legală Gorj pentru necropsie. Medicii legişti nu au putut însă stabili o cauză exactă a morţii şi au prelevat probe pentru efectuarea unor analize toxicologice și microscopice, care să ofere mai multe multe informaţii în legătură cu decesul. Nici examinarea mamei nu a oferit mai multe detalii care să îi ajute pe legişti să determine cauza exactă a decesului.

O comisie de anchetă internă va face verificări la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu în legătură cu ceea ce s-a întâmplat. „Am dat dispoziție și o comisie de anchetă a fost formată, comisie care va analiza cazul. Sâmbătă seara am analizat cazul, am avut discuții cu medicii de gardă de pe secție, am verificat foia de observație, cea de tratament. Luni dimineață am dat dispoziție pentru formarea comisiei”, a declarat Tiberiu Tătaru, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu. „Din cele scrise în foia de observație, pacienta a fost testată la toate medicamentele care i s-au administrat intramuscular sau intravenos. Pacienta va fi suspusă testelor dispuse de comisia care analizează acest caz”, a precizat medicul Rădulescu, director medical al Spitalului Judeţean din Târgu Jiu.


Editor: Oana Olaru

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS