10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjFăt mort în condiţii suspecte la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu

Făt mort în condiţii suspecte la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu

Un făt a decedat sâmbătă seară, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu, cu doar câteva ore înainte de a se naşte. Femeia de 25 de ani, din Târgu Cărbuneşti, a sosit la spital în travaliu şi i s-a administrat tratament specific. La un moment dat, gravida a intrat în şoc anafilactic şi a pierdut copilul. Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu a declanşat o anchetă. „Am înregistrat un deces la un făt, mama însărcinată a intrat în șoc anafilactic la mai bine de nouă ore după ce i se administrase o perfuzie.
Se vor face analize alergologice, căci nu se explică de ce alergia a apărut la atâtea ore de la prima administrare a perfuziei. Am întrebat-o dacă a mai luat alte pastile, ce a mâncat, ce a băut, ceva care să fi dat această reacție, dar a negat că ar fi luat ceva. Vom vedea în urma analizelor. Nu se poate vorbi de culpă medicală. În urma şocului anafilactic suferit de mamă, s-a produs şi o suferinţă fetală, iar fătul a rămas fără oxigen şi a decedat. Este bine că a fost salvată mama.
În astfel de cazuri, urmările nu sunt din cele mai fericite. Mama a mai beneficiat de tratamente specifice travaliului şi la celelalte două naşteri şi nu au fost probleme. Rămâne să vedem rezultatul analizelor care se vor face“, a spus medicul Ramona Oprea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.
Femeia era la a treia naştere, având alţi doi copii. Gravida se afla în evidenţa medicului ginecolog Tabacu şi venise la acesta pentru a o supraveghea la naştere. Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Gorj s-a sesizat în urma celor întâmplate şi astăzi va efectua verificări, pentru a stabili dacă va înregistra sau nu un dosar penal în urma decesului fătului. Acesta a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală Gorj, în vederea efecturării necropsiei.
Tatăl copilului decedat sâmbătă, cu puţin înainte de a se naşte, a depus ieri o plângere la poliţie. Acesta s-a prezentat ieri după-amiază la sediul Poliţiei Municipale, unde a dat detalii în legătură cu ceea ce s-a întâmplat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS