Acasă Local Gorj Consilierul local Traian Pătrăşcoiu, favorit să preia conducerea Aparegio

Consilierul local Traian Pătrăşcoiu, favorit să preia conducerea Aparegio

-

Consilierul local din Târgu Jiu, Traian Pătrăşcoiu, este în cărţi să preia conducerea SC Aparegio Gorj, în urma demisiei directorului Ion Popescu. Fostul manager se află în perioada de preaviz, după ce şi-a înaintat demisia către Consiliul de Administraţie al societăţii. Deocamdată nu se cunosc motivele demisiei din funcţie, însă Ion Popescu a ocupat postul de director al Aparegio încă din 2007, de la înfiinţarea firmei. Iniţial, societatea asigura servicii pentru populaţia din Târgu Jiu, apoi a devenit operator judeţean. În prezent, Aparegio asigură servicii de apă şi canal în următoarele localităţi: Târgu Jiu, Motru, Târgu-Cărbuneşti, Bumbeşti-Jiu şi Ţicleni. Ion Popescu, directorul de la SC Aparegio Gorj SA, va părăsi funcția peste 30 de zile, respectiv în luna februarie. După ce va pleca efectiv de la conducerea societăţii, Consiliul de Administraţie şi AGA va trebui să numească un director interimar şi să organizeze concurs pentru desemnarea unui nou manager.

Anchetă a DNA la fondurile europene  

Traian Pătrăşcoiu, consilier local şi fost director al fabricii de cărămidă Unirea, este favorit să prea postul care va fi lăsat liber de Ion Popescu. De altfel, Pătrăşcoiu nu a negat faptul că se va înscrie la concursul pentru postul de director. Noul manager va trebui să gestioneze şi problema generată de o anchetă penală a Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în legătură cu modul în care au fost derulate proiecte cu finanţare europeană pentru modernizarea infrastructurii. Operatorul de servicii de apă şi canalizare, SC Aparegio SA, a derulat proiecte de modernizare şi extindere a reţelei, de mai multe zeci de milioane de euro, pe terenuri care nu erau libere de sarcini. Finanţarea a fost asigurată din fonduri europene nerambursabile, iar procurorii au fost chemaţi să facă lumină în modul în care s-au derulat investiţiile, pe domeniul public şi cel privat. Cercetările procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie au fost declanşate de la o sesizare făcută de un cetăţean nemulţumit de faptul că nu a fost despăgubit când lucrările de realizare a reţelelor s-au făcut şi pe proprietatea sa.

Eugen MARUTA
Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.