Casa de Cultură a Studenților Craiova a organizat,în perioada 27 noiembrie 2014 – 01 decembrie 2014, prima ediție a Festivalului Național de Teatru Studențesc ”Yote Fest!” Craiova.

La prima ediție a Festivalului Național de Teatru Studențesc ”Yote Fest!” Craiova 2014 au participat trupe de teatru studențesc de la Casele de Cultură ale Studenților din Craiova și Sibiu.
Pe parcursul celor 4 zile de festival au fost puse în scenă cinci piese de teatru. Trupa MICROBIS a CCS Sibiu a venit cu spectacolele „Damnatul” şi „Interviu cu ego”, trupa THEATRON a CCS Craiova a prezentat spectacolele „Ultimul Godot” şi „Maestrul”, în timp ce trupa FACEACT a CCS Craiova a pus în scenă „Romeo şi Julieta”.  Din programul festivalului a făcut parte şi un spectacol de Stand-up Comedy susţinut de Ada si Geo.
Cu această ocazie, CCS Craiova a inaugurat și o nouă sală de spectacole, modernizată în această toamnă cu fonduri de la Ministerul Tineretului și Sportului.
”Sunt de părere că prima ediţie a Festivalului Național de Teatru Studențesc ”Yote Fest!” a fost un succes. Pentru noi a fost foarte important să facem la Craiova un festival de teatru amator destinat studenţilor. A fost un prim pas şi o experienţă extraordinară iar acest lucru ne obligă să continuăm acest festival, iar de la an la an „Yote Fest!” să se dezvolte. Să creştem într-un an cât alţii în şapte!”, a declarat actrița Mirela Găman, directorul  festivalului.

Prin organizarea acestui festival CCS Craiova a urmărit dezvoltarea teatrului de amatori în Craiova. Astfel, atât studenţii cât şi tinerii craioveni au putut intra în contact cu atmosfera unui festival naţional de teatru destinat mediului studenţesc.