14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljLa ce schimbări se așteaptă tinerii craioveni după vot?

La ce schimbări se așteaptă tinerii craioveni după vot?

În Craiova, votanții și-au făcut apariția încă de dimineață la urne în număr mai mare decât la primul tur al alegerilor prezidențiale. De data aceasta, și foarte mulți tineri au dorit să-și exprime opțiunea față de unul din cei doi candidați la președinție, sperând la o schimbare.
În cartierul Craiovița Nouă, mulți tineri au venit la urne cu speranța că situația economică a țării ar putea fi îmbunătățită. „Am ieșit să votăm. Ne așteptăm la mai mult, dar acum să vedem ce va fi. Dorim un trai decent. Nu mai e industrie, nu e nimic. Copiii nu au unde să se ducă. Termină școala și stau. În Craiova suntem la pământ cu locurile de muncă. Pentru copii așteptăm ceva, și pentru noi, că avem 40 de ani“, a spus Lucia Bacriu. „Deocamdată nu prezintă garanție nici unul. N-au demonstrat că pot să facă mai mult. Vom vota că trebuie să votăm. Ne și dorim ceva. Vrem un trai decent. Nu ca milionarii ăia, dar nici cum este acum“, a spus Dănuț Bacriu. Tinerii își doresc în primul rând să nu mai fie nevoiți să părăsească țara pentru a găsi un loc de muncă. „Ne-am săturat să plecăm în partea cealaltă să muncim. Am fost plecat și anul acesta și este greu să te duci să plătești taxe și impozite pentru un alt stat. Mai bine o fac pentru statul meu, dar să am unde să mă duc să muncesc. Nu am loc de muncă aici de foarte mult timp. Am făcut școli și le-am făcut degeaba. Și eu, și mulți ca mine“, a spus Adrian Nițu. Cei care au loc de muncă în țară își doresc stabilitate și o justiție liberă și după alegerile prezidențiale. „Vrem locuri de muncă și salarii mai mari pentru cei care lucrează. Să nu mai fie nevoie să plece în străinătate. Să fie stabilitate și justiția să-și facă datoria“, a spus Liviu, care are 33 de ani.

Studenții, așteptați seara la urne

Chiar dacă studenții au primit două zile libere pentru a putea vota, nu toți au ales să plece acasă, unii rămânând în Craiova. Aceștia au declarat că își vor exprima votul. „Nu am plecat acasă. O să votez, dar mai târziu, pentru un viitor mai bun al României. Ne dorim un președinte care să schimbe ce este în România, adică să avem și noi locuri de muncă și altceva mai bun decât a fost până acum. Sunt din Teleorman“, a spus Mihaela, studentă cazată în căminul 10 din cartierul Lăpuș. „Voi vota. Nu am plecat acasă pentru că nu am avut motive. Este datoria mea civică să votez“, a spus Marius, din județul Olt, student în anul I la Inginerie electrică. Printre căminiști am întâlnit și doctoranzi. „O să votez pentru o Românie liberă, unită, pentru un viitor mai bun. Sper ca noul președinte să se implice mai mult în educație. Sunt multe lucruri de schimbat“, a spus Laurențiu din Slatina, doctorand anul III la Universitatea din Craiova. Cele mai apropiate secții de votare unde puteau să își exprime dreptul la vot și studenții din căminul 10 au fost organizate la Școala „Mihai Viteazul“ din Craiova. Tinerii au votat pe liste suplimentare, însă până la orele prânzului nu se prezentaseră prea mulți la urne. „Pe liste suplimentare sunt câteva persoane din localitățile din jurul Craiovei. Sunt cam 20. La turul I au fost 80 de persoane. Tineri, mai puțin. De obicei, tinerii vin seara. Acum, dacă le-au dat drumul acasă, este posibil să vină mai puțini“, a declarat Virgil Dascălu, președintele Secției nr. 15 din Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS