11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljNeațu dă Termo pe Transelectrica

Neațu dă Termo pe Transelectrica

Mihai Neațu va fi înlocuit la conducerea Termo Craiova  de către Florin Lungu, fost director la RAADPFL
Mihai Neațu va fi înlocuit la conducerea Termo Craiova
de către Florin Lungu, fost director la RAADPFL

Mihai Neațu, directorul Termo Craiova, va părăsi instituția pe care a condus-o timp de aproximativ un an. Locul său va fi luat de Florin Lungu, fostul director al Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public și Fondului Locativ Craiova, care în prezent este director tehnic la Termo Craiova. Cele două proiecte de hotărâre privind plecarea lui Neațu și venirea lui Lungu vor fi supuse joi votului consilierilor locali din Bănie.

Neațu – de la căldură la electricitate

Mihai Neațu și-a depus cererea de încetare a contractului la Primăria Craiova pe 22 octombrie, iar contractul va înceta de la 1 noiembrie. Contactat de GdS, Neațu a specificat că va pleca la Transelectrica Craiova, fără să precizeze însă funcția pe care o va ocupa.
Florin Lungu, cel care îl va înlocui pe Neațu, va sta în funcție pentru o perioadă de șase luni. Lungu a fost director la RAADPFL Craiova din 27 martie 2013 și până la 21 septembrie 2014, când locul i-a fost luat de Aurelia Filip, iar Lungu a venit la Termo ca director tehnic. Înainte de a conduce Regia, acesta a fost șef Sector Reparații Străzi și Construcții Urbane în cadrul RAADPFL Craiova, iar între ianuarie 2007 și septembrie 2012 s-a ocupat, printre altele, de „analizarea situației facturilor scadente și organizarea activității de încasare a acestora la termen“ la o societate, conform CV-ului atașat proiectului de hotărâre.

Ce-l așteaptă pe Lungu?

Conform datelor de pe site-ul Ministerului Finanțelor, prezentate și în urmă cu o săptămână de GdS, Termo Craiova are, în total, pierderi de 25.974.241 de lei. Societatea trebuie să recupereze de la plătitori 103.635.690 de lei și să-și achite datorii în valoare de 270.834.454 de lei, dintre care cea mai mare parte – 250.917.753 de lei – către SC Complexul Energetic Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS