19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Amenzi de peste 41.000 de lei pentru şoferii autoturismelor cu numere străine

Craiova: Amenzi de peste 41.000 de lei pentru şoferii autoturismelor cu numere străine

În cursul zilei de vineri, 24 octombrie, poliţiştii craioveni au organizat, în municipiul Craiova, o razie pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră şi asiguraraea unui climat optim de ordine în trafic.
În cadrul raziei, poliţiştii au urmărit depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere. Un accent deosebit s-a pus pe verificarea autovehiculelor înmatriculate în alte state.
Cei aproape 70 de poliţişti participanţi din structurile de poliţie rutieră, ordine publică, investigaţii criminale, sprijiniti de luptători din cadrul Serviciului Acţiuni Speciale, au format 12 filtre rutiere. În cadrul acestora au fost controlate peste 760 de autovehicule, fiind legitimate 870 de persoane, dintre acestea, 7 persoane au fost conduse la sediul poliţiei pentru verificări suplimentare.
În urma neregulilor constatate, oamenii legii au aplicat 253 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 41.000 lei.
De asemenea, poliţiştii au reţinut în vederea suspendării dreptului de a conduce 2 permise de conducere şi au retras 44 de certificate de înmatriculare retrase precum şi 39 de seturi de plăcuţe de înmatriculare.

Unul dintre şoferii legitimaţi de poliţişti în timpul raziei a fost  Z. Andrei,  de 25 de ani, din Craiova. Acesta a fost oprit în timp ce conducea un  autoturism pe strada Drumul Jiului, din Craiova, şi nu a făcut dovada valabilităţii poliţei de asigurare RCA. Conducătorul auto fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1.000 lei, iar ca măsură complementară i s-a reţinut certificatul de înmatriculare şi plăcuţele cu numărul de înmatriculare.

De asemenea, C. Andrei, de 26 de ani, din Craiova, a fost depistat de către poliţişti în timp ce conducea un autoturism, pe strada George Enescu, fără a avea poliţă de răspundere civilă auto valabilă pentu pagubele produse în urma accidentelor rutiere.
Şi în această situaţie conducătorul auto fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1.000 lei şi i s-au reţinut certificatul de înmatriculare şi plăcuţele cu numărul de înmatriculare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS