În ultimele trei zile poliţiştii Serviciului Rutier și Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Drobeta Turnu Severin au acţionat pentru identificarea participanţilor la trafic care nu respectă regulile de circulație și pentru prevenirea evenimentelor rutiere grave.

Ofiţerii şi agenţii de poliţie au urmărit conştientizarea conducătorilor de autovehicule şi a pasagerilor asupra importanţei utilizării centurii de siguranţă, respectarea prevederilor legale privind regimul de viteză, circulaţia pietonilor, depăşirea, acordarea de prioritate dar și depistarea conducătorilor auto care consumă alcool la volan.
Poliţiştii au controlat 245 autovehicule şi au legitimat un număr de 253 persoane, constatând 236 abateri la regimul circulaţiei pe drumurile publice. Au fost sancţionaţi 78 de conducători auto care au depăşit viteza legală pe diferite sectoare de drum şi 35 şoferi care nu purtau centura de siguranţă.
Poliţiştii au mai aplicat 11 sancţiuni contravenţionale pentru defecţiunile tehnice constatate, iar 6 sancţiuni au fost aplicate pietonilor pentru traversări neregulamentare.

Valoarea sancţiunilor aplicate în perioada 17-19.10.2014, este de 45.390 lei.