Acasă Local Dolj Cornul și laptele pentru Dolj, de la firme din Făget și...

Cornul și laptele pentru Dolj, de la firme din Făget și Târgu Jiu

-

Două firme, una din Făget (Timiș) și alta din Târgu Jiu, au câștigat licitațiile pentru lapte și corn. Dacă nu vor exista contestații, contractele vor fi semnate pe 21 octombrie.
Două firme, una din Făget (Timiș) și alta din Târgu Jiu, au câștigat licitațiile pentru lapte și corn. Dacă nu vor exista contestații, contractele vor fi semnate pe 21 octombrie.

Consiliul Județean Dolj a desemnat câștigătorii pentru furnizarea și distribuirea produselor de panificație și a celor lactate pentru anul școlar 2014-2015. Câștigătoare sunt o firmă din Târgu Jiu și una din Făget (Timiș), iar contractele urmează să fie semnate pe 21 octombrie, în cazul în care nu vor fi contestați câștigătorii. Totodată, și merele au fost scoase la licitație, cu o valoare estimată de aproximativ 1,3 milioane de lei fără TVA.

SC ACHIZIȚIE ȘI DEZVOLTARE Târgu Jiu a câștigat licitația pentru corn la nivelul județului Dolj, pentru anul școlar 2014-2015. Firma are doi subcontractanți, SC INTERAGRO SRL din Zimnicea (Teleorman) și SC SUCCES NIC COM SRL din Voluntari (Ilfov), dar și un terț susținător, SC COREMI INTER SA din Rovinari. Cea din urmă firmă a câștigat, anul trecut, furnizarea și distribuția pentru două dintre cele trei loturi destinate produselor de panificație. Contractul are o valoare estimată de 3.094.080 de lei.
În ceea ce privește laptele, SC SIMULTAN SRL Făget din județul Timiș a câștigat licitația estimată de Consiliul Județean Dolj la 7.293.189 de lei. Aceasta este firma care a câștigat unul dintre cele trei loturi de anul trecut, tot pentru furnizarea și distribuția de lapte.
Ambele contracte, atât pentru lapte, cât și pentru corn, ar urma să fie semnate pe 21 octombrie, asta în cazul în care nu există contestații. În prezent, autoritatea contractantă, CJ Dolj, este în perioada de așteptare.

Merele, scoase și ele la licitație

Licitația pentru mere – pentru care era așteptat un semn de la guvern, care trebuia să hotărască valoarea unitară a unui măr/zi/beneficiar, fără TVA – a fost și ea lansată în Sistemul Electronic de Achiziții Publice. Cantitatea estimată de mere, cu o greutate minimă de 100 grame/bucată, este de 4.395.288 de bucăți.
Contractul are o valoare estimată de 1.274.633,52 de lei fără TVA, cu un preț unitar de 0,29 lei/elev/zi. Beneficiari ai fructelor sunt 51.108, față de 62.431 la corn și lapte. Diferența de beneficiari se datorează faptului că, spre deosebire de lapte și corn, preșcolarii din grădinițele de stat și private nu vor primi fructe.
Termenul-limită pentru primirea ofertelor la licitația pentru mere este 26 noiembrie.

Anca UNGURENUŞ
Anca UNGURENUŞ
A absolvit Facultatea de Ştiinţe Sociale din Universitatea din Craiova, specializarea Jurnalism. Crede că poveştile oamenilor sunt cele mai importante şi de aceea, împreună cu Ana Dănescu, vrea să aducă mai aproape poveştile simple cu şi despre oameni, într-o emisiune-reportaj.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.