10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljTinerii liceeni din Craiova, față în față cu modelele lor

Tinerii liceeni din Craiova, față în față cu modelele lor

Banner_Craiova

Liceenii din Craiova vor avea oportunitatea să întâlnească unele dintre cele mai marcante personalități ale României, să le asculte poveștile de viață și să le adreseze întrebări în cadrul Conferințelor practice BookLand Evolution – un eveniment care se va desfășura începând cu 13 octombrie 2014, la Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” din Craiova.
În fiecare seară, de luni până vineri (13 – 17 octombrie), în intervalul orar 15.00 – 17.00, vor urca pe scenă profesioniști consacrați, după cum urmează:
Luni:
– Oana Cătănoiu (Realizator/Producator TV, Nutritionist, Trainer), Ștefan Voinea (General Director Media Sud), Vlad Drăgulescu (Manager Filarmonica Oltenia, Președintele Asociației Craiova Capitală Culturală Europeană 2021), Bogdan Panait (Artist fotograf),
Marți:
– Oana Neagu (MC), Cătălin Băicuș (Actor), Andi Șorcoată (Videograf, fondator Fabrica Media), Bogdan Olaru (Tenor),
Miercuri
– Horațiu Buzatu (Arhitect), Sorin Liviu Damean (Sef Catedra de Istorie, Prof. univ. dr.), Mihaela Dicu (Preşedinta de onoare a Asociaţiei Astrologilor din România (AAR) şi membră a Centres d’Etudes, de Documentation et de Recherches sur l’Astrologie), Iulian Tănase (Presedinte JCI Craiova),
Joi
– Adrian Georgescu (Country Business Development Leader at Ernst & Young), Liviu Ungureanu (Cummins Generator Technologies), Liviu Bădoiu (Favorit Imobiliare), Cătalin Zamfir (Administrator Cornul Abundenței),
Vineri
– Olimpia Doru (The John Maxwell Team, Asociația Oamenilor de Afaceri Argeș, New Design Composite, Andreea Niță (Lector univ. dr. Catedra de Sociologie, Presedinte ACCES Oltenia), Liviu Ionescu (Etolog / Lector in etologie canină), Mihaela Dumitru (Arhitect, fondator BAM – Birou).

„Am observat că tinerii de azi pornesc în viață cu multă greutate. Mulți dintre ei se declară învinși înainte de a se confrunta cu dificultăți reale. Cred că această atitudine este determinată de o dorință nefirească de a obține succesul imediat, la care se mai adaugă și lipsa de educație. În timp, câștigătorii vor fi cei care acceptă că succesul nu are rețetă și că nu vine după ce aplici un algoritm. Succesul durabil este posibil doar după idei noi, după inovații, totul dublat de multă muncă. În plus, educația este esențială pentru că altfel, marile idei nu vor fi niciodată materializate … Istoria oricărui domeniu de activitate este plină de astfel de exemple, de la marile descoperiri geografice de acum sute de ani până la provocările tehnologiei, așa cum se întâmplă astăzi. Iată de ce, implicarea noilor tehnologii în facilitarea accesului la educație trebuie salutată și susținută. Apelul meu către tineri este de contribui ei înșiși la educația lor, ca o condiție esențială pentru succesul pe care și-l doresc.”, a declarat Horațiu Buzatu.

„Cred că primul pas în a schimba lumea este să te schimbi pe tine. Iar ca să faci acest lucru, trebuie să te cunoşti cât mai bine. Fiecare drum pe care păşim când citim o carte ne poate spune câte ceva despre noi înşine. E simplu: citim şi schimbăm lumea”, a precizat Ștefan Voinea.

„In cărțile pe care le parcurg descopăr vise pe care nu le visasem și prind aripi să devin eroul din cartea pe care o țin în mână sau pe care o deschid pe Ipad. Visele sunt motorul care ne ajută să ne autodepașim, să ne dorim mai mult pentru noi. Atunci cand nu ai vise, deschide o carte!”, a mărturisit Mihaela Dumitru.

Joi, 16 octombrie, în ziua dedicată antreprenoriatului, membrii Fundației Romanian Business Leaders – partenerii BookLand și totodată susținătorii proiectului “Vreau să fiu antreprenor” – le vor vorbi tinerilor despre viața de antreprenor și le vor răspunde la întrebări, ajutându-i astfel să descopere secretele acestei meserii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS