8.5 C
Craiova
duminică, 22 septembrie, 2019
Acasă Local Mehedinţi: Peste 30.000 de fermieri au solicitat subvenţia pe suprafaţă

Mehedinţi: Peste 30.000 de fermieri au solicitat subvenţia pe suprafaţă

-

Agenţia de Plăti şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Mehedinţi a anunţat că, începând cu a două jumătate a lunii octombrie, fermierii vor primi avansul pentru plăţile pe suprafaţă aferente anului 2014, în valoare totală de 692 de milioane de euro, respectiv 79 de euro pe hectar, urmând că restul banilor să fie plătiţi, la fel că şi anul trecut, în prima parte a anului 2015.

Subvenţia totală în acest an este de 139 de euro pe hectar plata europeană, la care se mai adaugă 21 de euro pe hectar de la bugetul de stat.
Plăţile se fac în lei, la cursul de schimb de 4,4102 lei pentru un euro, stabilit de către Banca Centrală Europeană în dată de 30 septembrie 2014 şi publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

La nivelul centrului judeţean au solicitat sprijin un număr de 31.697 de fermieri pentru o suprafaţă totală de 184.788 hectare.

S-au încheiat controalele la faţă locului efectuate de inspectorii APIA, în sectorul zootehnic pentru fermierii care au solicitat subvenţii pentru speciile ovine şi caprine, urmând ca până la 21 decembrie să fie finalizate şi controalele la faţă locului pentru exploataţiile pentru care au fost depuse cereri de solicitare a ajutoarelor naţionale tranzitorii pentru producătorii de lapte şi de carne de vită, în anul 2014. În cazul în care solicitantul refuză sau restricţionează accesul în exploataţie a reprezentanţilor APIA, pentru efectuarea controlului la faţă locului, cererea prin care s-a solicitat prima pe cap de animal devine neeligibilă , fermierul fiind exclus de la plată.
Vor fi disponibili în acest an la nivel naţional 22.447 milioane de euro (maxim 250 euro/cap) pentru vaci de lapte, 1,5 milioane de euro (maxim 187,5 euro/cap) pentru bivoliţe de lapte, 6,5 milioane de euro (300 euro/cap) pentru taurine de carne şi 9,377 milioane de euro (6,5 euro/cap) pentru femele ovine/caprine.

Mariana BUTNARIU
Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.