3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOlt: Constantin Nedelea, fostul primar din Scorniceşti, a fost pus sub control judiciar

Olt: Constantin Nedelea, fostul primar din Scorniceşti, a fost pus sub control judiciar

Foto: linia1.ro
Foto: linia1.ro

Constantin Nedelea, fost primar liberal al oraşului Scorniceşti între anii 2004-2012, trecut ulterior la PSD şi PPDD, a fost pus sub control judiciar pentru săvârşirea infracţiunilor de delapidare şi abuz în serviciu. Decizia a fost luată vineri – 3 octombrie, de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina, transmite Adevarul.

Anchetatorii îl acuză pe Constantin Nedelea că, la un moment dat, în timpul cât a coordonat activitatea oraşul Scorniceşti, nu s-ar fi putut abţine să nu profite de avantajele funcţiei. Astfel, potrivit rechizitoriului procurorilor slătineni, Nedelea ar fi aprobat achiziţionarea unei cantităţi mult mai mari de combustibili faţă de cea pe care instituţia în fruntea căreia se afla avea dreptul să o cumpere. De asemenea, fostul edil mai este acuzat că ar fi efectuat angajări în cadrul primăriei, deşi legea îi interzicea acest lucru. „În perioada 1 ianuarie – 29 iunie 2012, inculpatul Nedelea Constantin, în calitate de primar al oraşului Scorniceşti, a aprobat în mod nejustificat consumarea în cadrul instituţiei a cantităţii de 7.205,558 litri combustibil în valoare de 40.767,12 lei, depăşind astfel cota lunară de 200 litri aprobată prin Hotărârea Consiliului Local. Totodată, s-a reţinut că, în anul 2012, inculpatul a procedat la angajarea în cadrul Primăriei Scorniceşti a nouă personae – pe durată determinată, cu încălcarea prevederilor Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 34/2009 privind rectificarea bugetară pe anul 2009 şi reglementarea unor măsuri financiar-fiscale, întocmind contracte individuale de muncă fără viza persoanelor însărcinate din cadrul Biroului Resurse Umane”, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina.

Potrivit noilor reglementări juridice în vigoare, măsura controlului judiciar faţă de o persoană este adoptată atunci când instanţa sau organul de urmărire penală o consideră absolut necesară pentru împiedicarea sustragerii suspectului ori a inculpatului de la urmărirea penală sau de la judecată ori pentru prevenirea săvârşirii unei alte infracţiuni.
În perioada în care se va afla sub control judiciar, Nedelea va fi obligat să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea sa de către organul judiciar care a dispus măsura, conform unui program bine stabilit întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat. De asemenea, fostul edil va trebui să respecte mai multe condiţii, printre care se află şi cea referitoare la interdicţia de a se apropia de alţi participanţi la comiterea infracţiunilor de care este acuzat, de martori ori experţi sau de alte persoane anume desemnate de organul judiciar şi să nu comunice cu acestea direct sau indirect – pe nici o cale. Dacă va încălca condiţiile impuse de legislaţie în cazul supravegherii sale, fostul primar riscă să fie arestat preventiv.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS