Acasă Local Olt: Reluarea lucrărilor la Sala Polivalentă de la Slatina, aprobată de ...

Olt: Reluarea lucrărilor la Sala Polivalentă de la Slatina, aprobată de Guvern

-

Foto: Adevarul
Foto: Adevarul

Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici ai viitoarei Săli Polivalente de la Slatina, pentru care au fost făcute demersuri din 2009. Proiectul va fi finalizat de Ministerul Dezvoltării, prin intermediul Companiei Naţionale de Investiţii, el aflându-se în acest moment la nivel de infrastructură. Pentru terminarea proiectului ar mai fi nevoie de încă 50 milioane de lei.

Autorităţile locale de la Slatia  speră că vor reuşi să finalizeze proiectul până în decembrie 2015. Deocamdată, singurul lucru care se mai aşteaptă este publicarea hotârârii Guvernului în Monitorul Oficial, după care lucrările vor putea fi deblocate aproape imediat, mai ales că suma restantă pentru finalizarea lucrărilor, de aproape 50 milioane lei, se află deja aprobată şi ea în bugetul CNI. Reprezentanţii primăriei sunt pregătiţi să reia lucrările imediat ce vor primi banii de la Bucureşti, mai ales că nu va mai fi nevoie de reluarea licitaţiei.
„Aprobarea realizării proiectului în şedinţa de Guvern a fost o veste extraordinară pentru noi, o aşteptam de mult timp, cam de vreo trei ani de când a fost oprit. Ce ne bucură, totodată, este faptul că nu va mai fi nevoie să reluăm procedurile de licitaţie, Guvernul fiind de acord cu continuarea acestora de către firma iniţială ce şi-a adjudecat proiectul. Cu alte cuvinte, imediat ce Hotărârea de Guvern va apărea în Monitorul Oficial, noi ne vom putea apuca de treabă imediat şi să putem tăia panglica anul viitor. Eu am avut deja o întâlnire cu reprezentanţii Companiei Naţionale de Investiţii şi cei ai firmei care va executa lucrările la Sala Polivalentă”, a declarat edilul Minel Prina, informează Adevarul.

Proiectul a stagnat trei ani

Pentru a urgenta reluarea proiectului, municipalitatea a fost de acord să preia pe proprie răspundere cheltuielile de 17 milioane lei legate de operaţiunile de demolare a unor foste hale de lucru – peste care Polivalenta este proiectată să se ridice. Proiectul „Sală de Sport Multifuncţională Slatina cu 3.000 de locuri – structură preluată” a fost, însă, sistat în anul 2011 de guvernarea Mihai Răzvan Ungureanu, motivul oficial fiind lipsa de fonduri. De atunci şi până în prezent, pe locul unde se va ridica Polivalenta s-a turnat beton de egalizare, s-a executat hidroizolaţia şi s-a turnat şapa de protecţie. Sala de sport multifuncţională a rămas de atunci la faza de infrastructură.

Sala Polivalentă de la Slatina ar urma să aibă o suprafaţă de 8.000 de metri pătraţi şi o capacitate de 3.000 de locuri. Pe lângă competiţiile sportive pe care le va putea găzdui, aici vor fi amenajate şi spaţii comerciale, dar şi birouri administrative şi săli de conferinţă, iar în faţa clădirii va exista o parcare de 120 de locuri. De asemenea, va fi amenajată o platformă de peste 1.000 de metri pătraţi, care va oferi posibilitatea organizării de concerte în aer liber.

Anca DUMITRAŞCU
Anca DUMITRAŞCU
Este fascinată de rapiditatea cu care circulă informaţia în mass-media şi crede că dacă lumea s-ar folosi doar de avantajele presei, barierele dintre oameni ar putea fi depăşite mai uşor.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.