9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPrimarul din Padeş, reţinut într-un dosar de evaziune fiscală

Primarul din Padeş, reţinut într-un dosar de evaziune fiscală

Primarul comunei gorjene Padeş, Gabriel Mihai Troacă (foto), a fost reţinut ieri după-masă de poliţiştii gorjeni. Edilul este cercetat într-un dosar de evaziune fiscală, cu un prejudiciu estimat de anchetatori la peste 2,6 milioane de lei. Potrivit unor surse judiciare, prin intermediul unei firme, Mihai Troacă ar fi fost implicat în exploatarea ilegală a unui fond forestier în oraşul Novaci, unde s-au produs şi inundaţiile de la sfârşitul lunii iulie. Anchetatorii îl mai acuză pe primarul din Padeş şi de exploatare ilegală de balast şi material lemnos. Potrivit Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj, faptele s-au petrecut în perioada 2009 – 2012.
Primarul din Padeş s-a prezentat ieri la audieri însoţit de trei avocaţi, semn că se aştepta la o măsură dură din partea oamenilor legii, cu toate că a negat că ar fi comis vreodată vreo faptă de evaziune fiscală. Imediat ce a fost emisă ordonanţa de reţinere pentru 24 de ore, edilul a fost prezentat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu, pentru a i se efectua investigaţiile medicale de rutină, înainte de a fi introdus în arestul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj. „În perioada 2009-2012, având calitatea de administrator al unei societăți comerciale nu a înregistrat în evidența contabilă veniturile realizate din vânzarea de agregate minerale și prestări servicii, cauzând un prejudiciu bugetului consolidat al statului de 2,6 milioane de lei“, a declarat Cătălin Buşe, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj.

Are la activ o condamnare definitivă cu suspendare
 
Edilul Mihai Troacă are la activ o condamnare definitivă la un an de închisoare cu suspendare pentru conducere fără permis și depășirea vitezei legale, dată de Curtea de Apel Braşov. Primarul din Padeş a fost prins de poliţie în anul 2012 în timp ce conducea maşina cu peste 100 de kilometri la oră. În plus, primarul avea şi permisul suspendat. Mihai Troacă a precizat după condamnare că a condus cu viteză şi cu permisul suspendat, întrucât soţia sa avea grave probleme de sănătate şi se grăbea să ajungă la spital.
„Bineînţeles că nu sunt mulţumit, pentru că, până la urmă, era soţia mea, dar mergem înainte. Nu se întâmplă absolut nimic, mandatul nu mi-l pierd. Sunt optimist şi las timpul să treacă, pentru că timpul este în favoarea mea. Sfatul meu pentru şoferi este să sune la 112, dacă au nevoie de ajutor. Îmi pare rău că, fiind o persoană publică, trebuia să îmi dau seama că e mult mai gravă situaţia. Eu nu mi-am dat seama“, a declarat după condamnare Mihai Troacă, primarul din Padeş.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS