9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalVâlcea: Sinistraţii din comuna Vaideeni au primit ajutoare din Tulcea

Vâlcea: Sinistraţii din comuna Vaideeni au primit ajutoare din Tulcea

Un prim transport cu ajutoare umanitare a plecat azi din Tulcea pentru comuna Vaideeni, din județul Vâlcea, afectată de fenomenele hidro-meteorologice din zilele trecute. Mâine, 10 tone de grâu urmează să ajungă în aceeași localitate, transmite Agerpres.

Potrivit directoarei filialei teritoriale a Societății Naționale Crucea Roșie România (SNCR), Simona Covaliov, ajutoarele umanitare care au ajuns deja în comuna Vaideeni,  constau în paturi, saltele, perne, lenjerie, bidoane de plastic, produse igienico-sanitare și îmbrăcăminte nouă, valoarea totală a acestor bunuri fiind de peste 34.000 de lei.
„Ajutăm populația din Vâlcea deoarece colegul de acolo ne-a confirmat că oamenii au nevoie reală de ajutor. Am discutat și cu reprezentanții Crucii Roșii din Gorj, dar acolo am înțeles că problemele cele mai mari sunt la nivelul infrastructurii”, a declarat directoarea SNCR, Simona Covaliov.

În această după-amiază, voluntarii SNCR și reprezentanți ai instituțiilor statului vor încărca în camioane 10 tone de grâu care vor fi transportate sâmbătă, în județul Vâlcea, de Inspectoratul Județean de Jandarmi.
„La sediul filialei teritoriale, facem colectă publică pentru sprijinirea sinistraților, dar primim doar alimente neperisabile, produse igienico-sanitare, materiale de construcții și doar articole de îmbrăcăminte noi. Experiența anilor anteriori ne-a învățat că unii oameni folosesc asemenea momente pentru a face curățenie în dulapuri, iar noi vrem să-i ajutăm pe cei suferinzi, nu să-i umilim”, a menționat directoarea SNCR.

Potrivit sursei citate, transportul de vineri a fost asigurat de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Delta Tulcea, iar cele 10 tone de grâu au fost donate de un fermier din comuna Mihail Kogălniceanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS