17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalBărbat decedat în camera de hotel

Bărbat decedat în camera de hotel

Ştefan Radu Dobre, un tânăr de 29 de ani din judeţul Mehedinţi, a fost găsit fără suflare, ieri-dimineaţă, într-o cameră din Hotelul Tineretului din Drobeta Turnu Severin. Acesta s-a cazat în cursul zilei de vineri la hotel și, pentru că duminică ar fi trebuit să predea cheia, angajaţii hotelului şi-au dat seama că s-a întâmplat ceva şi au intrat în cameră cu altă cheie. Bărbatul a fost găsit decedat.
Nimeni nu ştie exact ce s-a întâmplat. Un angajat al hotelului susţine că sâmbătă l-ar fi auzit pe tânăr vorbind la telefon. Acesta era extrem de agitat, ţipa şi chiar adresa injurii interlocutorului său.
„L-am văzut sâmbătă dimineaţă, ne-a salutat, l-am văzut plecând cu prietena lui, handbalistă. Vineri seară, am auzit că se certa cu cineva la telefon, dar nu ştiu nimic de el. A intrat pe teren, a jucat tenis. A spus că trebuia să ajungă la Timişoara la nu ştiu ce concurs“, a spus alt angajat al hotelului.
Ieri-dimineaţă, angajaţii hotelului s-au dus în camera bărbatului pentru a vedea de ce nu s-a prezentat la recepţie să predea camera. Tânărul a fost găsit mort pe pat. La faţa locului au sosit medicii, care au constatat decesul.
„A fost găsit un tânăr în vârstă de 29 de ani, care, din păcate, era decedat de ceva timp și nu s-a mai putut face nimic. Nu s-a găsit nimic în cameră, pastile sau ceva urme care să ne ducă cu gândul spre sinucidere și nu prezenta nici urme de violenţă“, a declarat Marin Iorga, medic în cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Mehedinţi.
„În jurul orei 12.00, ofiţerul de serviciu al IPJ Mehedinţi a fost sesizat de angajaţii unui hotel că într-una dintre camere a fost găsit un bărbat decedat. La faţa locului s-a deplasat echipa operativă care, din verificările efectuate, a stabilit că este vorba despre un tânăr de 29 de ani din comuna mehedinţeană Gârla Mare. Asupra lui s-au găsit 500 de lei în buzunar şi 500 de euro în portofel, iar uşa era încuiată pe interior. Cadavrul nu prezenta urme de violenţă. A fost ridicat şi transportat la medicină legală pentru a se stabili cauzele în urma cărora a survenit decesul. Din verificări, dar şi din discuţiile purtate cu rudele tânărului a rezultat faptul că acesta nu practica nici un sport de performanţă, nu era legitimat la nici un club sportiv. De asemenea, în ziua de Paşte a fost sancţionat de către colegii de la Postul de poliţie Gârla Mare pentru acte de tulburare a ordinii şi liniştii publice“, a declarat Nicolae Lohon, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Mehedinţi.
Poliţia a deschis o anchetă pentru a stabili ce s-a întâmplat în acest caz.

Tânărul avea grijă
de cei patru fraţi ai săi

Vestea morţii tânărului a căzut ca un fulger peste localnicii din comuna Gârla Mare, dar şi peste fraţii acestuia. Ştefan  Radu Dobre era stâlpul casei de când părinţii decedaseră, el avea grijă de cei cinci fraţi ai săi. Vecinii spun că Ştefan a reuşit să ridice o casă şi le trimitea bani din Germania fraţilor pentru a avea din ce trăi.
La Gârla Mare mai locuiesc o soră a victimei, un frate bolnav de TBC şi altul cu probleme psihice. De toţi avea grijă şi făcea în aşa fel încât să nu le lipsească nimic. Venise de curând acasă din Germania şi urma să ajungă pe 18 iulie în Italia, la muncă.
„Era un băiat extraordinar, muncea, săracul, pe unde putea pe afară ca trimită bani fraţilor lui. Părinţii au murit când erau mai mici, sunt cinci fraţi, şi de atunci el întreţine toată casa. A ridicat o casă, le trimitea bani pentru lemne, pentru porc de Crăciun. E păcat că era băiat de treabă, îl ştim de mic. Cine ştie ce s-o fi întâmplat acolo la Severin“, a spus o vecină.
Rudele spun că tânărul era insulino-dependent şi se tem că aceasta a fost cauza decesului, faptul că nu şi-a făcut injecţia la timp.
„El era bolnav de diabet, făcea patru insuline pe zi. A mai venit ambulanţa şi l-a luat de acasă de vreo câteva ori pentru că a făcut crize. Era un băiat foarte bun, foarte de treabă, nici nu am ştiut că pleacă la Severin că nu ne-a spus. Ştiu doar că trebuia să plece la muncă în Italia“, a spus o mătuşă.
Pentru că au probleme cu banii, rudele se tem că nu vor avea cu ce să îl înmormânteze, dar se bazează că poliţia le va da banii pe care i-a găsit asupra tânărului.
„Nici nu ştim când ni-l dau acasă. Bani ca să-l înmormântăm nu avem, că el ne trimitea nouă bani. Am auzit că i-a găsit poliţia nişte bani la el“, a spus fratele lui Ştefan, bolnav de TBC.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS