9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSpecialiştii EUROPROTECT: Trebuie să conştientizăm importanţa protecţiei muncii

Specialiştii EUROPROTECT: Trebuie să conştientizăm importanţa protecţiei muncii

Protecţia muncii este un domeniu tratat adesea cu superficialitate, deşi efectele acestei neglijenţe pot fi fatale. De la o simplă mănuşă la un extinctor, o trusă de prim ajutor sau o salopetă rezistentă la substanţe periculoase, protecţia la locul de muncă nu este doar o nevoie, ci o obligaţie.
Într-o vizită la EUROPROTECT Craiova, cu experienţă de zece ani pe piaţă în acest domeniu, am aflat de la echipa EUROPROTECT ce presupune, mai exact, protecţia muncii şi cât de important este să fim informaţi asupra pericolelor la care suntem expuşi.
„Din păcate, la noi nu se acordă suficientă importanţă protecţiei la locul de muncă. Să luăm exemplul lucrului la înălţime. Mulţi dintre cei care lucrează la înălţime folosesc, în loc de ham standard, o simplă centură. Riscul este ca, la cădere, din cauza rigidităţii sistemului, coloana vertebrală să se rupă. Centura aceea are, de fapt, rol de poziţionare, nu de protecţie. Hamul are un sistem mai complex, există o chingă pliată, care funcţionează pe principiul ABS-ului de la maşină, cusăturile se rup treptat sub greutatea omului şi astfel diminuează şocul. Important este şi ca oamenii să fie conştienţi de faptul că, după ce au căzut şi atârnă în coardă, toată greutatea se susţine în chingile din jurul picioarelor: poate fi obturată artera femurală, cauzând chiar moartea în zece minute. De aceea, sistemul este prevăzut cu două chingi textile similare cu scările de la şaua de călărie. Cel care atârnă are posibilitatea de a muta centrul de greutate în talpă“, după cum a declarat reprezentantul firmei EUROPROTECT.

Experienţă de zece ani în domeniul protecţiei muncii

EUROPROTECT a gândit un concept nou pentru Craiova, încercând să acopere toată gama de echipamente pentru protecţia muncii, atât individual, cât şi pentru unităţi mari sau echipamente comune, de tipul stingătoarelor, truselor de prim ajutor. EUROPROTECT este şi producător al părţii textile.
„Este o varietate de produse care nu se găseşte altundeva în oraş, avem inclusiv echipamente de lucru pentru cadrele medicale, putem produce şi office-wear“.
Echipa EUROPROTECT ne explică ce presupune un echipament de lucru sau de protecţie. Echipamentele de lucru sunt echipamente de categoria I şi oferă cel mai mic grad de protecţie – un exemplu este echipamentul de grădinărit: un halat, o pereche de mănuşi. Echipamentele de categoria a doua oferă o protecţie mai ridicată, însă riscul este reversibil: un bocanc cu bombeu metalic te poate proteja de o rană care se poate trata. O cască, echipament de categoria a III-a oferă protecţie împotriva riscurilor iverversibile – dacă nu o porţi, accidentul de muncă poate fi fatal. Aşadar, echipamentele de categoria a III-a oferă cel mai înalt grad de protecţie.
În ceea ce priveşte strategia de marketing, cei de la EUROPROTECT merg pe un echilibru între calitate şi preţuri accesibile: „Avem cele mai bune preţuri şi oferim produse calitative. Putem personaliza textilele după dorinţa clienţilor noştri şi încercăm să dezvoltăm şi produse cu design mai plăcut. De exemplu, avem în plan să creăm o linie mai atractivă de echipamente medicale“.
Pe lângă utilitatea lor la locul de muncă, unele dintre produse pot fi folosite şi în alte situaţii – de exemplu, mănuşile cu rezistenţă la căldura de contact de până la 300 de grade Celsius timp de 20 de secunde şi rezistenţă la tăiere sunt perfecte şi pentru bucătărie. Profilurile de protecţie pot fi utilizate într-o casă cu copii mici, pentru a acoperi corpurile de mobilă cu colţuri ascuţite, în care cei mici se pot lovi.
Printre mănuşile de protecţie, puteţi găsi şi mănuşi cu protecţie termică special create pentru touchscreen-ul telefonului, prevăzute cu fir inductor şi design fashion.  
În ceea ce priveşte protecţia urechilor, consultanţii EUROPROTECT ne explică rolul antifoanelor şi principiul de funcţionare. „Într-un mediu cu mai mult de 85 de decibeli, trebuie să îţi protejezi timpanele. Majoritatea antifoanelor reduc zgomotul cu până la 35 de decibeli. Există, însă, un antifon electric care are un senzor prin intermediul căruia reuşeşte să reducă zgomotul la nivelul optim. Ce este şi mai interesant este că poate amplifica sunetul atunci când e nevoie. De exemplu, dacă un coleg strigă la tine ca să te atenţioneze cu privire la ceva, sunetul se amplifică pentru ca tu să îl poţi auzi, chiar dacă porţi antifonul“.
Gama de produse este completată şi de produsele pentru prevenirea şi stingerea incendiilor. Iar aici trebuie să ştim că, în funcţie de cauza incendiului, se foloseşte un anumit tip de extinctor. Dacă arderea provine de la un scurtcircuit, trebuie folosit un anumit stingător. Dacă vorbim de lemn, este nevoie de alt tip, ne spune reprezentantul EUROPROTECT.
Alături de toate aceste produse, EUROPROTECT comercializează şi componente auto obligatorii în orice maşină: triunghi reflectorizant, trusă de prim-ajutor, trusa ADR, stingătoare.  
Gama completă a produselor oferite poate fi consultată în magazinul EUROPROTECT, unde puteţi primi şi informaţii utile cu privire la rolul fiecăruia dintre acestea.

EUROPROTECT

Adresa: Bulevardul Dacia, nr. 97B
Telefon: 0251.418.932
Web: www.europrotect.ro

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS