9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţi: Incendiu izbucnit ca urmare a nerespectării măsurilor de apărare împotriva incendiilor

Mehedinţi: Incendiu izbucnit ca urmare a nerespectării măsurilor de apărare împotriva incendiilor

Pompierii din cadrul ISU Mehedinţi au intervenit pentru stingerea unui incendiu manifestat într-o gospodărie din localitatea Pătulele. Focul, folosit de către proprietar, în locuri cu pericol de incendiu, a distrus mai multe bunuri gospodăreşti şi a pus în pericol, până la sosirea pompierilor, casa de locuit.

Două echipaje de pompieri din cadrul Staţiei Vânju Mare au intervenit cu două autospeciale cu apă şi spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un depozit de furaje, pe raza localităţii Pătulele.  
Pompierii au localizat incendiul care se manifesta la întreg depozitul de furaje şi materialele combustibile din jur, reuşind să-l lichideze în mai puţin de două ore. Incendiul a cuprins aprox. 5 tone de furaje (fân şi coceni), două şoproane ale unui adăpost de animale, aprox. 15 mc lemne de foc şi 20 m dintr-un gard de lemn. Cei doi cai aflaţi în adăpost, au fost salvaţi din flăcări.Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost determinată de folosirea focului în spaţii deschise. La stingerea incendiului au participat şi 7 voluntari din cadrul S.V.S.U. Pătulele.

Tot din ca urmare a folosirii focului în spaţii deschise fără respectarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor, un alt incendiu a izbucnit pe raza localităţii Cearâng, comuna Punghina. Pentru stingerea incendiului, care a izbucnit la vegetaţie uscată şi mirişte a intervenit SVSU al comunei Punghina.

I.S.U. Mehedinţi recomandă cetăţenilor să nu utilizeze focul deschis şi să nu fumeze la distanţe mai mici de 40 m faţă de locuri cu pericol de explozie, gaze şi lichide combustibile, vapori inflamabili, explozivi, respectiv 10 m faţă de materiale sau substanţe combustibile: lemn, hârtie, textile, bitum, ulei, 50 m faţă de culturile de cerealele păioase în perioada coacerii şi recoltării şi la 100 m faţă de zonele împădurite.
De asemenea, nu se foloseşte focul deschis în locuri cu pericol de incendiu şi pe timp de vânt.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS