17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalApartament în flăcări de la o lumânare

Apartament în flăcări de la o lumânare

http://www.youtube.com/watch?v=wvnPcZQe45Q

Un bătrân de 89 de ani a fost rănit, iar alte două persoane au fost intoxicate cu monoxid de carbon în urma unui incendiu izbucnit, ieri după-amiază, într-un apartament de la etajul patru al unui bloc de pe bulevardul Știrbei Vodă din Craiova. După stingerea incendiului, pompierii au stabilit că flăcările au izbucnit de la o lumânare lăsată să ardă la căpătâiul bătrânului de 89 de ani.
Pompierii craioveni au fost solicitați să intervină, ieri, în jurul orei 14.00, pe bulevardul Știrbei Vodă din Craiova, pentru a stinge un incendiu izbucnit într-un apartament de la etajul patru al blocului A3.
Aceștia au intervenit cu două autospeciale și două ambulanțe SMURD și au reușit să salveze trei persoane. Este vorba de Alexandru Ghinea, de 89 de ani, fiul său, Mircea Ghinea, de 69 de ani, și Ioana Ghinea, de 65 de ani, nora bătrânului.
Cele trei persoane au fost transportate la Spitalul de Urgență Craiova, unde medicii au stabilit că bătrânul a suferit arsuri la ambele mâini, iar soții Ghinea s-au intoxicat cu monoxid de carbon.
După ce au reușit să stingă flăcările, pompierii au stabilit că proprietarul apartamentului, Alexandru Ghinea, care locuia singur, era de două zile în comă, iar rudele sale îi țineau lumânarea. Într-un moment de neatenție, o lumânare a căzut pe podeaua din dormitor și a provocat un incendiu.
Persoana care a anunțat pompierii, un locatar al blocului A3, a povestit că a observat fumul gros care ieșea din apartamentul familiei Ghinea.
„Am văzut fum pe casa scării și am anunțat pompierii. Am înțeles că au pus o lumânare la căpătâiul bătrânului, au adormit și s-au trezit în foc“, a povestit un locatar al blocului A3.
Reprezentanții ISU Dolj au mai precizat că cele trei persoane au rămas internate la Spitalul de Urgență Craiova, fiind în stare stabilă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS