14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCât mai costă și unde se organizează taberele școlare

Cât mai costă și unde se organizează taberele școlare

http://www.youtube.com/watch?v=8VwhAIV0ZFw

Direcția pentru Sport și Tineret Dolj vine în întâmpinarea părinților și profesorilor din Dolj cu o gamă variată de tabere pentru elevi organizate atât la munte, cât și la mare pe perioada vacanței de vară. De altfel, sunt oferte și pentru tinerii până în 35 de ani.

Pentru acest sezon estival, elevilor din Dolj le sunt pregătite tabere de odihnă, dar și tabere tematice și naționale, care constau în sejururi de șapte zile, dintre care șase sunt cu pensiune completă. Prețul unei zile de cazare pornește de la 64 de lei își poate ajunge la 80 de lei atât în stațiunile montane, cât și în cele de pe Litoral. „Unitățile de cazare sunt fie cele ale Ministerului Tineretului și Sportului, fie unități private care au fost acreditate. Locațiile sunt numeroase. Pentru taberele de odihnă avem locuri la Arieșeni, în județul Alba. O zi de cazare cu trei mese costă 65 de lei, în județul Argeș, la Nucșoara, prețul unei zile cu pensiune completă, pentru o persoană, este de 64 de lei. La Poiana Pinului, în județul Buzău, cazarea și masa costă 68 de lei pe zi de persoană. Avem oferte și în stațiuni mai cunoscute, cum ar fi Bușteni și Sinaia, cu 72 de lei pe zi de persoană cu pensiune completă. La Cozia, o zi de cazare cu pensiune completă costă 64 de lei, iar la Căciulata doar 54 de lei pe zi. Pentru a ocupa unul dintre aceste locuri se face solicitarea către Direcția pentru Sport și Tineret și noi facem rezervarea în limita locurilor disponibile. Trebuie să fac precizarea că pentru zece copii este nevoie de un însoțitor adult“, a declarat Alina Ionescu, directorul Direcției pentru Sport și Tineret Dolj.

Ce se face la taberele tematice?

Pentru taberele tematice, Ministerul Tineretului și Sportului asigură cadrele didactice care le oferă elevilor din clasele primare, gimnaziale sau liceale servicii și materiale educativ-recreative, în funcție de tematica aleasă. „Sunt organizate 15 tabere tematice, care au locuri limitate. Cele mai multe sunt la Constanța. Pot merge 900 de elevi în tabăra numită «Petrece vara la mare». De asemenea, la Bușteni sunt 400 de locuri pentru tabăra «Adventure Team», în județul Neamț sunt 450 de locuri pentru tabăra de dezvoltare personală și alte 450 de locuri pentru tabăra «Minte Sănătoasă în corp sănătos», iar la Alba sunt câte 300 de locuri pentru taberele de orientare turistică și artă fotografică. Și exemplele pot continua și cu tabere organizate pe diverse teme în județele Mehedinți, Buzău, Sibiu, Argeș, Bistrița Năsăsud“, a mai precizat directorul Direcției Județene pentru Sport și Tineret Dolj.

La taberele naționale se achită doar transportul

 În această vară se organizează și tabere naționale în care elevii beneficiază de educație nonformală, facilitând accesul la programe și proiecte specializate pentru dezvoltarea unor abilități și competențe complementare celor dobândite în cadrul sistemului de învățământ. Aceste tabere se organizează în diverse județe ale țării și abordează teme precum „Meșteșuguri populare românești“ în Argeș, la Corbeni, „Drăgaica“, în județul Teleorman, la Dunărica -Zimnicea, „Și eu pot fi antreprenor“ la Constanța, stațiunea 2 Mai, „Tinerii voluntari în lupta antidrog“ la Bușteni. La aceste tabere, participanții achită doar cheltuielile de transport, iar cazarea, masa și cadrele didactice care se ocupă de derularea programelor educaționale sunt asigurate de Ministerul Tineretului și Sportului. Lista completă cu locațiile în care se organizează taberele se găsește pe site-ul ministerului, www.mts.ro. De asemenea, pentru elevii instituționalizați, pentru acest sezon au fost alocate 215 locuri, la care se adaugă 50 de locuri pentru elevii și studenții cu dizabilități. De altfel, pentru tinerii până în 35 de ani, Direcția pentru Sport și Tineret pune la dispoziție sejururi de șapte zile cu pensiune completă în centrele de agrement din stațiunile montane la prețuri cuprinse între 64 și 80 de lei pe zi, dar și la agenți economici privați. Pe Litoral, doljenii își pot alege să își petreacă vacanța în stațiuni ca 2 Mai, Eforie Sud, Eforie Nord, Costinești și Neptun, prețurile fiind cuprinse între 75 de lei și 100 de lei pe zi, cazare și masă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS