17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMisterul din cimitirul Sineasca, elucidat

Misterul din cimitirul Sineasca, elucidat

http://www.youtube.com/watch?v=-YC51pIkaJU

Craiovenii care au trecut zilele trecute pe lângă cimitirul Sineasca au putut observa că muncitorii lucrează la consolidarea gardului, surpat în mai multe rânduri din cauza vechimii şi a ploilor. În 2005, o porţiune din gardul cimitirului s-a surpat peste trotuarul de pe strada George Enescu,  mormintele construite la înălţime ameninţând să ajungă în stradă. Lucrările efectuate între timp nu s-au dovedit durabile. În consecinţă, Primăria Craiova a demarat procedura de achiziţie publică pentru această lucrare, estimată la 680.000 de lei. Au participat cinci ofertanţi, iar contractul a fost adjudecat de firma Team World Construct SRL, la valoarea de 234.000 de lei fără TVA. Contractul a fost încheiat în februarie 2014, lucrarea având termen de finalizare 28 mai. După parafarea contractului, firma constructoare a organizat şantierul şi a început să lucreze.
Soluţia tehnică prevede îmbrăcarea gardului într-un strat de beton gros de aproximativ 30 de centimetri şi înalt de 2,3 metri, care urmează să îmbrace gardul existent, realizat din cărămidă veche şi prefabricate de beton în unele locuri. Totuşi, mulţi trecători au observat că muncitorii de la Team World Construct au început să îmbrace gardul cu polistiren expandat (zăpadă artificială) şi s-au gândit imediat că firma izolează termic gardul cimitirului. În mod curent, polistirenul este folosit pentru izolarea termică a locuinţelor. Misterul a fost lămurit de Aurel Tulbă, reprezentantul team World Construct SRL.
„O zonă a gardului este pe semirotund şi nu putem să punem cofragul pentru beton în această formă. În porţiunea de curbură se plachează cu zăpadă artificială, apoi cu ciment şi cărămidă ceramică. Avem ornamente de stâlp, ornamente de soclu, iar în spaţiile goale se pune cărămidă ceramică. Nu este vorba despre nici o izolare termică. Dacă a venit cineva cu ideea asta e grav“, a precizat Aurel Tulbă. Constructorii vor întârzia, cu siguranţă, data finalizării lucrării (28 mai), lucru explicat prin obstacolele întâlnite.
„Avem o interdicţie de lucrare pe o zonă din cauza telecomunicaţiilor. Avem un cablu pentru care trebuie să găsim o soluţie. În altă zonă, am avut nişte copaci pe care a trebuit să-i tăiem“, a spus Aurel Tulbă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS