10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPescari izolați la Gruia de viitura de pe Dunăre

Pescari izolați la Gruia de viitura de pe Dunăre

\n

Trei pescari din județul Gorj au fost surprinși acum trei nopți de viitura de pe Dunăre. Ei erau la pescuit în localitatea Izvoarele din județul Mehedinți, iar sâmbătă noapte, după ce și-au aruncat undițele în baltă, s-au pus să se odihnească. Vuietul puternic al apei i-a trezit pe la miezul nopții. De jur împrejurul lor nu se vedea decât apă și nici o cale de salvare.
„M-am trezit pe la miezul nopții şi fierbea apa de lângă noi. Am dat să ne ducem la mașină, dar era prea târziu, apa era până la gleznă. Am pornit mașinile și le-am urcat pe insulița asta. Am așteptat să vină dimineața să se retragă apa, dar nu s-a retras nici duminică, nici luni, și de atunci suntem izolați aici“, a spus Ion Cruicu, unul dintre pescari.
Autoritățile locale au fost primele care au încercat să le dea o mână de ajutor pescarilor.
„Am ajuns imediat la fața locului, am făcut rost de o barcă de la un vecin de pe malul Dunării și am mers să vedem care este situația. Apa bătea din toate cele patru părți ale insulei. Nu avem cum să scoatem mașinile pentru că adâncimea apei rămase în urma viiturii depășește trei metri. Cu barca împrumutată i-am scos pe cei trei pescari. Unul dintre ei a plecat acasă, dar ceilalți doi nu vor să plece pentru că au mașinile aici“, a declarat Alexandru Nedelcu, primarul comunei Gruia.
Prefectul județului Mehedinți, Nicolae Drăghia, s-a deplasat la fața locului cu o echipă operativă de la ISU Drobeta și încearcă să găsească o soluție pentru scoaterea mașinilor celor doi gorjeni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS