Copiii din Oltenia, trataţi ca în Occident

Autori


Copiii internaţi la Clinica de Pediatrie a Spitalului Municipal „Filantropia“ beneficiază de condiţii de lux. Lucrările de modernizare începute în urmă cu un an au fost finalizate ca urmare a implicării Rotary Club Craiova Probitas, a sponsorilor şi a Primăriei Craiova. Conducerea spitalului, a primăriei şi o parte din sponsori au vizitat ieri clinica renovată în totalitate. S-a investit peste un milion de lei pentru schimbarea la faţă a unităţii medicale.

Saloane şi holuri impecabile, mobilier nou, grupuri sanitare strălucind de curăţenie. Aşa arată Clinica de Pediatrie a Spitalului „Filantropia“, renovată din temelii în urma unui efort comun al Clubului Rotary Probitas Craiova – care s-a zbătut să adune fonduri de la sponsori, al municipalităţii şi al celorlalţi sponsori, printre care şi CEZ Distribuţie.

Saloanele, odată insalubre, pline de mucegai, arată acum ca nişte camere de hotel de lux, au baie proprie cu duş, toaletă, chiuvetă şi cădiţă pentru sugari, au aer condiţionat. Pe perete, deasupra locului unde sunt paturile, există lămpi speciale cu sistem de avertizare, care, odată acţionat de părinţii copiilor, transmit un semnal în camera asistentelor, acestea aflând astfel cine are nevoie de ajutor. De asemenea, pereţii holurilor seamănă mai mult cu un culoar de joacă după ce au fost pictaţi cu personaje din desene animate

Milionul care a schimbat faţa „Filantropiei“

Ieri, reprezentanţii primăriei, ai Spitalului „Filantropia“, ai Rotary Club Craiova Probitas şi ai CEZ au venit să vadă cu ochii lor cum arată clinica.

„Spitalul de Copii este complet renovat. Îmi aduc aminte că acum doi ani când am intrat în el m-am gândit cu groază ce s-ar întâmpla cu copilul meu dacă ar trebui să-l aduc aici, pentru că îl aduci cu o boală şi pleacă acasă cu alte şapte. Acum sunt condiţii de top. Cred că se poate compara cu orice spital din Uniunea Europeană. Înainte, toate ţevile erau pline de rugină, mobilierul era  foarte vechi. Erau şi nişte săli care nu se ştie la ce foloseau şi acum au fost transformate în băi. Vreau să mulţumesc sponsorilor care ne-au ajutat să ducem la capăt această lucrare“, a declarat Olguţa Vasilescu. Potrivit acesteia, investiţia primăriei s-a ridicat la circa 800.000 de lei, sponsorizarea din partea Rotary Club Craiova Probitas la 200.000 de lei, iar cea a CEZ Distribuţie la 45.000 de lei. „Am primit şi patru sponsorizări. Una de la Rotary Probitas – patru saloane la parter plus sală de tratament în valoare de 200.000 de lei, şi vrem să le mulţumim pe această cale. De la CEZ am primit mobilier parter – 45.000 de lei, de la Facultatea de Medicină – mobilier sală de curs, ecograf plus electrocardiograf, de la Biserica „Sfântul Anton“ – scaune sală de aşteptare, iar de la RAADPFL – amenajarea curţii“, a precizat primarul. „Este o investiţie foarte mică din banii municipalităţii faţă de ceea ce a ieşit. În sfârşit, putem să ne lăudăm cu primul spital de top din Craiova. Mi-aş dori foarte mult să preluăm şi clădirea din faţa acestui spital, de la Protecţia Copilului din subordinea Consiliului Judeţean, ca să putem să o renovăm şi pe aceasta şi să transferăm şi secţia de chirurgie de copii de la Spitalul nr. 1, pentru că acolo condiţiile le ştiţi cum sunt (…) Suntem în tratative cu Ministerul Sănătăţii ca pentru celelalte spitale din subordinea primăriei să primim aparatură nouă, avem şi un contract cu BERD pentru Spitalul de Boli Infecţioase ca să facă partea de reabilitare termică“, a mai spus primarul.  


Lorena Dijmărescu, director medical: Mai uităm de nopţile nedormite

Conducerea spitalului a lăudat şi ea modernizarea clinicii. „Sper ca toate mămicile din Craiova să fie mândre că au unde să vină să-şi rezolve cazurile cu copiii. La Spitalul de Pediatrie pot rezolva orice problemă. Să sperăm că nu vom dezamăgi mămicile (…) în ceea ce priveşte serviciile medicale“, a declarat managerul Spitalului „Filantropia“, Olguţa Gavrilă. „Mulţumim tuturor acelora care au fost alături de noi. Mulţumesc este un cuvânt sec. Nu există cuvinte prin care să ne arătăm recunoştinţa pentru tot ce s-a făcut (…) Văzând ce s-a făcut, începem să mai uităm de nopţile nedormite din Urgenţe, din rutina de zi cu zi, şi ne bucurăm când vedem un copil  fericit pentru un desen, pentru o jucărie pe care le-am putut-o oferi. Nu se poate face performanţă într-un mediu ostil şi plin de lipsuri. Spitalul «Filantropia» a început să recâştige încrederea sistemului sanitar din zonă. «Filantropia» este singurul spital din zonă unde medicamentele nu se cumpără. Afluxul de pacienţi a crescut foarte mult din aceste motive“, a spus directorul medical al spitalului, Lorena Dijmărescu.

Reprezentanţii sponsorilor au apreciat şi ei lucrările care au schimbat faţa spitalului. „Am fost foarte bucuroasă când am avut posibilitatea să dovedesc încă o dată că vrem să fim alături de comunitatea locală, că o sprijinim. Avem un proiect mai amplu la nivelul CEZ Distribuţie, care cuprinde trei piloni importanţi: sănătate, cultură, învăţământ. Iată că am putut să facem ceva şi pentru sănătate în Craiova. Noi lăsăm uşa deschisă şi altor persoane care doresc să sprijine aceste iniţiative“, a spus Doina Vornicu, managerul CEZ Distribuţie.

Preşedintele Rotary Club Craiova Probitas, Laurenţiu Popescu, a precizat că şi alte proiecte în folosul comunităţii ar putea primi sprijin.

„Împreună cu sponsorii care ne-au ajutat să punem şi noi umărul la acest proiect suntem foarte încântaţi că am putut sprijini acest proiect măreţ al primăriei şi sperăm şi cu alte ocazii să putem veni în sprijinul proiectelor iniţiate de Primăria Craiova“, a spus Popescu.Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de miercuri, 14 mai 2014

Actualitate

» România, codaşă la accesarea de fonduri UE pentru cercetare în medicină
» Riscograma salvează sistemul de sănătate
» Cine primeşte bani de la UE pentru reabilitare termică
» Oferta educaţională a liceelor, la Centrul Multifuncţional
» Întreruperi energie electrică de mâine
» Bancul zilei
» Tribunalul se mută în clădirea Curţii de Conturi
» Expoziţia de scenografie, în premieră la Slatina
» Se mai deschid patru păstrăvării la Tismana
» Olt: Exerciţiu contraterorist al SRI, la Caracal
» Tânăra româncă ucisă la Florenţa a fost înmormântată în sudul Italiei
» Gorj: Cererea de arestare a lui Condescu, analizată pe 20 mai
» Gorj: Fost membru al unui birou electoral, trimis în judecată fiindcă a falsificat zeci de buletine de vot
» Gorj: 21 de şoferi, lăsaţi fără permis
» Gorj: Ştefan Fileaţă, arestat preventiv
» Vâlceanul Ionuț Budișteanu, medalie de aur pentru o aplicație pentru nevăzători
» Omniasig: Unicul obiect al verificărilor Parchetului ÎCCJ este situaţia poliţelor pentru locuinţe
» Gorj: Ion Răuţ va fi retrogradat la Serviciul de Pază

Local

» Primăria Craiova vrea să construiască pasarele pietonale în centrul orașului
» Copiii din Oltenia, trataţi ca în Occident
» „Silvia“, pe scena Operei Române Craiova
» Roxana merge… mai departe
» Craiovean arestat pentru pornografie infantilă
» Şofer fugar, împuşcat de poliţişti
» Condescu şi Temelescu, judecaţi de magistraţii din Olt
» Craiova: Concert dedicat Zilei Regalităţii, la Filarmonica Oltenia
» Craiova: Spectacol de muzică instrumentală și corală cu deţinuţii de la PMT şi elevii Liceului de Artă „Marin Sorescu”
» Craiova: Simpozion pe teme educative, la Casa Studenților
» Craiova: Triplă lansare de carte la Biblioteca Judeţeană

Dolj

» Firmele de salubritate fug din comunele doljene

Gorj

» Invitaţi din şapte ţări la Festivalul Internaţional de Literatură „Tudor Arghezi“

Sport

» Tenis – Simona Halep s-a retras de la turneul de la Roma
» CSU Craiova şi Bistriţa au probleme cu licenţa
» „Ne numărăm răniţii“
» Benfica şi Sevilla luptă pentru trofeul Ligii Europa
» Mircea Irimescu, la ceas aniversar
» Memorialul „George Călinescu“ şi-a aflat câştigătoarea
» Gică Popescu vrea să participe la funeraliile tatălui său
» Dănuţ Ceici îi predă ştafeta iubitei sale, Adelina Tănasie
» Fotbal – Piţurcă: Regret retragerea lui Lobonţ
» Tenis (f) – Halep s-a calificat în optimile turneului de la Roma

Sanatate

» „Cui i-ar conveni ca datele lui de sănătate să devină publice?“
» La câte consultaţii aveţi dreptul într-o lună
» Alergiile de primăvară, un chin
» Dolj: 30% dintre craiovenii testaţi de Ziua Mondială a Astmului au probleme pulmonare

Educatie

» Olt: Caravana LSRS vine la Slatina

Magazin

» Horoscop
» Craiova: O parte din cartierul Brazda lui Novac, fără apă mâine
» Se opreşte apa în mai multe localităţi din Dolj şi Gorj

Opinii

» Uzurpatorul

Top