14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCJ Mehedinți are un nou președinte

CJ Mehedinți are un nou președinte

\n

Preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu, arestat pentru fapte de corupţie, a fost suspendat din funcţie, în această după-amiază, după ce Prefectura Mehedinţi a primit o adresă de la instanţa supremă, potrivit căreia lui Duicu i s-a respins recursul la decizia de arestare preventivă.

În 10 aprilie, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât, definitiv, că Adrian Duicu, şeful IPJ Mehedinţi, Ştefan Ponea şi omul de afaceri Constantin Popescu, preşedintele PSD Orşova, acuzaţi de fapte de corupţie, să rămână în arest.
Cei trei au fost arestaţi preventiv în 4 aprilie, printr-o decizie luată de Curtea de Apel Bucureşti, la propunerea procurorilor DNA.

Procurorii DNA au început urmărirea penală în cazul lui Adrian Duicu pentru trafic de influenţă, cumpărare de influenţă, instigare la dare de mită, permiterea accesului unor persoane neautorizate la informaţii nedestinate publicităţii, în scopul obţinerii de foloase necuvenite, instigare la abuz în serviciu şi două infracţiuni de folosire a influenţei şi autorităţii, de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid politic, în scopul obţinerii pentru altul de foloase necuvenite.

,,Ca județul să funcționeze conform legii, nu ne rămâne decât să luăm această dispoziție legală, ca unul dintre vicepreședinți să preia conducerea. Ca autoritate județeană trebuie să funcționăm în conținuare și să ne vedem de treabă”, a declarat avocatul Alexandru  Bălănescu.

Astăzi au avut loc şi alegeri, locul lui Duicu fiind luat de vicepreşedintele Aladin Georgescu. În cursă erau înscrişi ambii vicepreşedinţi, dar înainte de vot, vicepreşedintele Adriana Bădănoiu, s-a retras.

,,Vreau să vă anunț că nu doresc să preiau atribuțiunile de președinte al CJ Mehedinți, vreau să rămân pe funcția de vicepreședinte și ca atare îl susțin pe domnul vicepreședinte Aladin Georgescu”, a declarat Adriana Bădănoiu, vicepreședinte CJ Mehedinți.

În cazul în care Adrian Duicu nu îşi va da demisia din funcţie până la pronunţarea unei sentinţe definitive şi irevocabile, interimatul la conducerea CJ Mehedinţi va fi asigurat de unul dintre vicepreşedinţii judeţului, până la finele mandatului.

,,Având în vedere situația dificilă în care se află județul și pentru a apăra în continuare interesele cetățenilor, trebuie să luăm act de ordinul prefectului și desemnarea unui președinte care să rămână pe această funcție până la finele mandatului”, a declarat noul preşedinte al CJ Mehedinți, Aladin Georgescu.

În acelaşi dosar în care este cercetat Duicu sunt urmăriţi penal şi secretarul Consiliului Judeţean (CJ) Mehedinţi, Ştefan Mednyasky, directorul televiziuni Tele 2 Adrian Bidilici,şefa Casei de Asigurări de Sănătate a judeţului, Elisabeta Rolea, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă, Doina Borugă, şi alte şase persoane, având calitatea de suspect.


Editor: Mariana Butnariu

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS