9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: Comercianţii de carne, în vizorul poliţiştilor

Dolj: Comercianţii de carne, în vizorul poliţiştilor

Poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor împreună reprezentanţi ai Direcţiei Sanitar Veterinare şi Siguranţa Alimentelor şi comisari din cadrul OPC Dolj au efectuat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii faptelor de evaziune fiscală şi activităţilor ilicite de comerţ din domeniul comercializării cărnii şi a produselor din carne.

Potrivit unui comunicat al IPJ Dolj, au fost efectuate verificări şi controale la 22 societăţi comerciale şi 18 persoane fizice, precum şi la 11 mijloace de transport. Astfel, au fost constatate 15 abateri de natură contravenţională pentru care au fost aplicate sancţiuni în sumă totală de 78.000 lei.

Spre exemplu, cu ocazia controlului efectuat în Piaţa Gării din Craiova a fost identificată Luminiţa P., 48 de ani, din municipiu care a comercializat cantitatea de 50 kg fitofag pentru care nu a deţinut documente care să ateste provenienţa legală a acesteia. Aceasta a fost sancţionată contravenţional cu suma de 5000 lei conform din Legii 12/1990 rep., dispunându-se totodată confiscarea sumei de 450 lei reprezentând contravaloarea cantităţii de peşte comercializat fără documente.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS